Gaziantep Büyükşehir’den Camilere Temizlik Hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep’teki camilere temizlik kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki camilerdeki din görevlilerinde gelen talepler doğrultusunda camilerin temizliği için özel bir ekip oluşturdu.Belediye, 2 ayrı ar

Gaziantep Büyükşehir’den Camilere Temizlik Hizmeti
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep’teki camilere temizlik kampanyası başlattı. 
Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki camilerdeki din görevlilerinde gelen talepler doğrultusunda camilerin temizliği için özel bir ekip oluşturdu.
Belediye, 2 ayrı araç ve ekiple camilerin halılarını süpürüyor, mihrap, minder, vaaz kürsüsü, kütüphane, müezzin mahfili gibi bölümlerin tozunu alarak temizliğini yapıyor. Gaziantep genelinde 198 camiyi temizleyen ekipler, il genelindeki tüm camileri temizlemeyi hedefliyor.
Camilerin tuvalet ve bahçelerinin temizliğini de yapan ekip, bu çalışmalarında elektrikli süpürge, halı yıkama makinesi ve 15 personel kullanıyor.
Özellikle Ramazan ayı dolayısıyla camilerde oluşturulan bayan mescitlerinin temizlenmesi cami cemaatinden ve görevliler tarafından olumlu tepki gördüğü ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, cami görevlilerinden gelen taleplerin sıraya konularak her gün farklı camilere temizlik için görevlendirme yapıldığını belirtti. Camilerin günlük kullanımda olan toplu ibadet mekanları oldukları için belirli zamanlarda temizliklerinin yapılması gerektiğini belirten yetkililer, bu doğrultuda din görevlilerinden gelen temizlik talebinin olumlu karşılandığı ve bir kampanya başlatıldığı açıklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler