Fındık kabuğu yakan sobalara yoğun ilgi

Mudurnu ilçesinde vatandaşlar fındık kabuğu yakan sobalara yoğun ilgi gösteriyor. Demirciler Çarşısı'ndaki soba imalatçısı İsmail Atlı, çırak olarak başladığı mesleğini çok uzun yıllardır sürdürdüğünü belirtti. Yıllarca demir döverek çeşitli el aletleri y

Fındık kabuğu yakan sobalara yoğun ilgi

Mudurnu ilçesinde vatandaşlar fındık kabuğu yakan sobalara yoğun ilgi gösteriyor.

Demirciler Çarşısı'ndaki soba imalatçısı İsmail Atlı, çırak olarak başladığı mesleğini çok uzun yıllardır sürdürdüğünü belirtti.

Yıllarca demir döverek çeşitli el aletleri yaptığını vurgulayan Atlı, şunları söyledi:

"Bu işler masraflara yetmeyince kendi icat ettiğim fındık kabuğu yakan sobaları yapmaya başladım. Yaptığım sobaları ilk etapta ilçe ve köylerine satmaya başladım. Daha sonra Bolu, Düzce ve Akçakoca gibi bir çok yerden siparişler aldım. Sobanın tanınmasıyla birlikte şu an Türkiye'nin her yerinden internet üzerinden siparişler alıyorum. Fındık kabuğu çabuk yanıyor. Sobanın da dizaynını ona göre yapıyorum. Günde 5 adet fındık sobası yapıyorum. Sobaların fiyatları ebatlarına göre değişiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam