Fındık fiyatı 14 liraya gidiyor!

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, fındık fiyatının 14 lira seviyesini zorlamaya başladığını söyledi.   Yaman, Giresun serbest piyasasında ekim ayının ilk günlerinde fındık fiyatında başlayan yükseliş trendinin sürdüğünü belirt

Fındık fiyatı 14 liraya gidiyor!
Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, fındık fiyatının 14 lira seviyesini zorlamaya başladığını söyledi.
 
Yaman, Giresun serbest piyasasında ekim ayının ilk günlerinde fındık fiyatında başlayan yükseliş trendinin sürdüğünü belirtti.
 
Bugün fındığın 13,75 liradan işlem gördüğünü, fiyatın 14 lira seviyesini zorladığını ifade eden Yaman, "Piyasadaki panik havasının sona ermesi ve pazara fındık inişinin azalmasıyla fiyat trendi yeniden yukarılara doğru çıkmaya başladı. Piyasada ekim ayı başında 13 lira, bu hafta başında da 13,50 lira seviyeleri aşıldı. Rakam hızla yukarılara doğru çıkıyor. Dün 13,60 lira olan fındık, bugün 13,75 liradan işlem görüyor. Fiyat hızla 14 liraya doğru gidiyor" diye konuştu.
 
Yaman, ağustos ayı sonlarında da fiyatın 14 lira seviyesine ulaştığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Zaman zaman bu rakamı aşmak için denemeler oldu ancak sezonun henüz yeni açılmış olması ve pazara fındık inişinin hızlanması nedeniyle bu başarılamamıştı. Bugünlerde rakam yine 14 lira düzeyine çıktı. 14 lira tüm sektör unsurlarının şu anda psikolojik sınırı. Birkaç gün içerisinde aşma noktasında denemeler olacak ve piyasanın nabzı ölçülecektir. Piyasada yaşanan ciddi ürün açığı göz önüne alındığında biz bu seviyenin kolaylıkla aşılacağını düşünüyoruz."
 
Fındık fiyatının artık rayına oturduğuna işaret eden Yaman, "Bundan sonra eylül ayındaki gibi ciddi düşüş beklemiyoruz. Aksine artış devam edecektir. Çünkü piyasaya fındık inişi çok azaldı. Şu anda da ciddi fındık ihtiyacı var. Tüccar ve sanayici ürünü pazara indirmek için fiyatı sürekli artırıyor. Pazara fındık işini az olduğu sürece fiyat artışının devam edecektir. Biz ilerleyen süreçte yükseliş trendinin devam edeceğini ve yıl sonuna kadar fındık fiyatının 15 lirayı aşacağını tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam