Film gibi kurtuluş töreni

Bursa’nın Yenişehir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı mizansen aksiyon filmlerini aratmadı. Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, 1. Uluslararası Altın Biber Festivali çerçevesinde kutlandı. Önce Kaymakam Süley

Film gibi kurtuluş töreni
Bursa’nın Yenişehir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı mizansen aksiyon filmlerini aratmadı.
 
Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, 1. Uluslararası Altın Biber Festivali çerçevesinde kutlandı. Önce Kaymakam Süleyman Yılmaz, protokol mensuplarının tebriklerini kabul etti. Daha sonra Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. Sis bombaları atılırken, askerler ve milisler, kurtuluşu nefes kesen bir gösteriyle canlandırdı. Mizansen, aksiyon filmlerini artamıd.
 
Daha sonra törenlere belediyede devam edildi. Temsili olarak Yenişehir’i kurtaran askerler, Türk bayrağını Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i teslim etti. Bu arada Yenişehir’deki bütün camilerden kurtuluş salası okundu.
 
Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bundan 92 yıl önce çok sıkıntılı günler yaşadık. Bugün o sıkıntıları çeken ecdadımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Rabbim bir daha bize istiklal mücadelesi yapmak nasip etmesin.” dedi.
 
Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri’nin gösterisinin ardından ilçe idarecileri Kıblepınar Şehitliği’ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler