Filistinli cesur kız Türkiye'de

 Filistin'de korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan Filistinli küçük kız Ahed Tamimi, İstanbul'a geldi.Başakşehir Belediyesi'nce kendisine verilecek olan ''Hanzala Cesaret Ödülü''nü almak için Türkiye'ye gelen Tamimi'yi, Atatürk

Filistinli cesur kız Türkiye'de

 

Filistin'de korkusuzca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan Filistinli küçük kız Ahed Tamimi, İstanbul'a geldi.

Başakşehir Belediyesi'nce kendisine verilecek olan ''Hanzala Cesaret Ödülü''nü almak için Türkiye'ye gelen Tamimi'yi, Atatürk Havalimanı'nda ''Mavi Marmara'' gemisinde şehit olan gazeteci Cevdet Kılıç'ın ismi verilen Bilgievi Öğrencileri karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan Ahed Tamimi, Türkiye'de olduğu için kendini çok mutlu ve özgür hissettiğini belirterek, sürekli Türkiye'de kalmak istediğini söyledi.

Tamimi, bir daha aynı anı yaşarsa o anda İsrail askerini öldürmek isteyip istemediği sorusuna ise ''Evet. Onu kesinlikle öldürürdüm ve Filistin'in özgürlüğü için çalışırdım'' dedi.

Tamimi, daha sonra kendisini karşılamaya gelen bir grup öğrencinin ''Ahed, Ahed...'' tezahüratları eşliğinde, havalimanından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler