Filistinli Abdullah ameliyat oldu

 İsrail’in Filistin'in Refah kentine yaptığı hava saldırılarında gözünü kaybeden 4 yaşındaki Abdullah Albahabsa Bolu’da tedavi ediliyor. İsrail’in Filistin'in Refah kentine yaptığı hava saldırılarında gözünü kaybeden 4 yaşında ki Abdullah Albahabsa, Bolu’

Filistinli Abdullah ameliyat oldu

 

İsrail’in Filistin'in Refah kentine yaptığı hava saldırılarında gözünü kaybeden 4 yaşındaki Abdullah Albahabsa Bolu’da tedavi ediliyor.
 
İsrail’in Filistin'in Refah kentine yaptığı hava saldırılarında gözünü kaybeden 4 yaşında ki Abdullah Albahabsa, Bolu’da tedavi ediliyor. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında Refah kentine atılan bombaların yüzünü parçaladığı 4 yaşındaki Filistinli Abdullah, Türk Kızılayı Bolu Şubesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri ile Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Filistinli baba Joma Albahabsa, "Abdullah bahçede kardeşleriyle oyun oynarken İsrail hava saldırısı gerçekleştirdi ve yakınımıza bomba düştü. Abdullah ve kız kardeşinin yüzüne şarapn el parçaları geldi. Abdullah'ın sağ gözü 60'da 1 oranında görüyor. Yüzünden 18 tane şarapnel parçası çıktı. İsrail'in son saldırısında da çok sayıda çocuk yaralandı ve öldü. İsrail katildir. İsrail çocukları öldürüyor ve hastaneleri yıkıyor. Hastalara verilecek ilaç yok Filistin'de. Bizim sert duruşumuz karşısında İsrail ateşkes sağlamak zorunda kaldı. Filistin'deki gençler Türkiye'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir şeyler bekliyorlar ve onu örnek alıyorlar. Eskiden Mısır kapıları açık değildi ama şimdi Mursi'nin de aldığı kararlarla oradan yardımlar ilaçlar gelebiliyor. İhtiyaçlarımızı oradan karşılamaya çalışıyoruz. Hüsnü Mübarek zamanında ilaç veya yardım alamıyorduk. Günde 4 saat elektrik veriliyor şu anda. Onun dışında elektriğimiz de yok. Döndüğümüzde de Filistin'deki mücadelemize devam edeceğiz." dedi.
 
ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER ONLARI YALNIZ BIRAKMIYOR
 
Tedavi edildiği Tıp fakültesinde babası ile birlikte kalan Filistinli minik Abdullah’ı üniversiteli gençler yalnız bırakmıyor. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mustafa Çakıcı, "Bahçede 6 yaşındaki ablası ile birlikte oynarken, İsrail askerlerinin attığı bombadan çıkan şarapnellerden birinin sağ gözüne isabet etmesi sonucu ağır yaralanan kardeşimizi ziyarete geldik. Rabbim kardeşimize acil şifalar versin. Yanlarındayız, elimizden geldiğince destek olacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler