Fikirtepe'de o bina neden yıkılmadı?

İstanbul Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde pek çok binanın yıkımı gerçekleşti. Bir bölgede ise sahibi tarafından yıkımına izin verilmeyen bu yüzden de tek başına görüntülenen apartman gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Bina

Fikirtepe'de o bina neden yıkılmadı?
İstanbul Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde pek çok binanın yıkımı gerçekleşti. Bir bölgede ise sahibi tarafından yıkımına izin verilmeyen bu yüzden de tek başına görüntülenen apartman gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu. Bina sahibi Alaaddin Demirel, hem evini yıktırmaması hem de hakkında çıkan ‘Fikirtepe inatçısı' haberleri ile ilgili Dipnot'a konuştu.
 
Yıkım süreci ile ilgili konuşan Demirli, "Buranın planı 2 yıldır bekleniyordu ama ama seçimden kısa bir süre önce çıktı. Buradaki bir çok hak sahibi müteahhit ile sözleşme imzaladı ama biz imzalamadık. Tam olarak inşaat izni çıkmadı ama müteahhit hazırlık yapıyor. Hazırlık yaptığı için etrafındaki bölgeyi traşladı. Biz de henüz imzalamadığımız için bizim eve dokunamıyor. Biz müteahhit ile her türlü konuda anlaştık herhangi bir sıkıntı yok. Sadece szöleşme imzalamadık o yüzden de eve dokunamadı. Dokunsaydı tazminat ödemek zorunda olacaktı. Tüm mesele bu. Fotoğrafa dikkatli bakarsanız diğer tek evler de var o bölgede ama bizimki tam ortada duruyor. Ortada durunca sanki biz dönüşüme yanaşmıyoruz gibi bir durum ortaya çıkıyor. Olay bundan ibaret" diye konuştu.
 
Hakkında çıkan haberlere de tepki gösteren bina sahibi Demirli, "Ayrıca inatçı falan da değiliz. Adımı soyadımı sanki bir suç işlemişim gibi A.D. olarak yazmışlar, ayıp. Benim adım Alaaddin Demirel, herkes de bilsin" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler