Fanatik Ömer Hoca'dan veda vaazı

Vaazında, "Bize her yer Trabzon" diyerek taraftarı maça çağırdığı için Müftülük tarafından görevinden alınan ancak müezzin olarak görevine devam etmesine izin verilen imam Ömer Oskay'ın görev yaptığı camiye bu kez de müezzin atandı. Öfkelenen Oskay, görev

Fanatik Ömer Hoca'dan veda vaazı

Vaazında, "Bize her yer Trabzon" diyerek taraftarı maça çağırdığı için Müftülük tarafından görevinden alınan ancak müezzin olarak görevine devam etmesine izin verilen imam Ömer Oskay'ın görev yaptığı camiye bu kez de müezzin atandı. Öfkelenen Oskay, görevini bıraktı.

Trabzon Uzun Sokak Caddesi'ndeki Sarılar Camii'nde 17 Aralık Cuma günü verdiği vaazda, "Bize her yer Trabzon. Bu yıl şampiyonuz. Bu akşam maça gidiyorum, gelen gelsin" gibi sözler sarf ettiği için il müftüsü tarafından görevinden alınıp bir hafta aradan sonra aynı camiye müezzin olarak atanan imam Ömer Oskay, yeni müezzin aranmasıyla, görevini bıraktı.

ÖNCE İMAM, SONRA MÜEZZİN GELİNCE

Bir haftadan beri 15 yıl imamlık yaptığı camide müezzin olarak görev yapmaya başlayan imam Ömer Oskay, önceki gün gittiği camide başka bir müezzin görünce şaşırdı. Müftülük tarafından önce imam atanan, daha sonra da müezzin ataması yapılan camideki görevini bırakan Oskay, "Açık açık sen bu işi bırak demiyorlar da, görev yapmamamız için her şeyi yapıyorlar. Bu doğru bir şey değil, istemiyorsanız bunu açık açık söylersiniz. Bu şartlarda çalışmanın etik olmayacağını düşündüğüm için görevi bıraktım. İmamlık hayatıma noktayı koydum" dedi.

İMAMIN DA BİR TAKIMI VARDIR

Cuma vaazında taraftarı olduğu Trabzonspor'u övdüğü için işinden olan İmam Oskay, "Ben Trabzonsporluyum, Benim Günahım Trabzonsporlu olmak mı, Trabzonspor'u tutmak mı. Camiler de her şey konuşulur spor da bunlardan biridir. Biz Trabzonsporluyuz. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Ben Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'a da Avrupa kupalarında mücadele ettiği zaman dua ediyor, cemaatin de etmesini istiyorum. Bu yüzden bir din adamının bırakın görevden alınması, eleştirilmesinin bile yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben hacda Arafat'a kurduğum çadırıma bile Trabzonspor yazdım" dedi.

FENERLİLER'DEN DESTEK

Vaaz sonrasında görevden alınmasının herkes tarafından eleştirildiğini ifade eden Oskay, "Bu olaya sadece müfta tepki gösterdi. Ülkenin dört bir yanından Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, destek telefonları ve mesajları gönderdi. Hocam bizim takıma da dua et dediler. İnsanların kendi takımları için dua etmelerinde ne sakınca olabilir" diya konuştu.

BAZI SPORLAR SÜNNETTİR

Bazı spor'ların sünnet olduğunu belirten imam Oskay, "Yüzme, güreş, ata binme, cirit. Bir vaazımda yüzmenin önemini anlattım, bunu öğrenin dedim sünnettir. Bu vaazdan bir hafta sonra Beşikdüzü ilçesinde deniz kazası yaşandı. onlarca insan yüzme bilmediği için öldü. Bunları camide konuşmamanın işte böyle sakıncaları olabiliyo" dedir.

FENERİ DEVİRİR ŞAMPİYONLUĞA GİDERİZ

Trabzonspor'un ligdeki durumunu değerlendiren Oskay, "27 yıllık özlem var, zaten o hasretle camide konuştuk. Trabzonspor bizim her şeyimiz, inşallah bu yıl yolun sonu görünüyor. İlk hafta Ankara gücüne vurur, ikinci haftada Fener'i devirdik mi yolun sonu göründü demektir. İnşallah bu yıl olacak. Trabzonspor da sözünü verdi, şampiyonluk duasını da ben yapacağım" dedi

VAAZDA NELER DEMİŞTİ

Oskay, 17aralık 2010 Cuma günü görev yaptığı Sarılar Camii'nde Trabzonspor-Karabükspor maçı öncesi verdiği vaazda, "Ben bu akşam maça gidiyorum. İsteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu şampiyonluk özlemini gidereceğiz. Ne derseniz deyin. İsterseniz bunları burada konuştum diye işime son verin. Ben bu çocukları tanıyorum, bunlar namazında niyazında çocuklar. Cenabı Allah ne muratları varsa versin. Bugün akşam maçı alalım, inşallah yolun sonu görünüyor" demişti.

BAKAN ÖZAK'DAN DA DESTEK GELMİŞTİ

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da, imam Ömer Oskay'ın vaazında cemaati Trabzonspor maçına çağırması konusunda, Trabzon'da evlerde, camilerde, her zaman, her yerde futbol ve sporun konuşulduğunu belirterek, "Trabzon'da, imamlar da, hacılar da, hocalar da bu işe girerler. Müftü de, imam da haklı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam