Facia dünyada büyük yankı buldu

Manisa’nın Soma ilçesinde 200’den fazla işçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden kazası, dünya basınında büyük yankı buldu.Yabancı basında büyük ses getiren Soma maden kazası, birçok yabancı televizyon kanalında canlı yayınlandı. Yaşanan acı kaza se

Facia dünyada büyük yankı buldu

Manisa’nın Soma ilçesinde 200’den fazla işçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden kazası, dünya basınında büyük yankı buldu.

Yabancı basında büyük ses getiren Soma maden kazası, birçok yabancı televizyon kanalında canlı yayınlandı. Yaşanan acı kaza sebebiyle bazı kanallar Manisa’nın Soma ilçesine muhabir gönderdi. Birçok kanal Türk muhabirlerle canlı yayında görüşmeler yaptı.

CNN International televizyonu maden ocağından çıkarılan yaralıların görüntülerini canlı bir şekilde yayınlayarak muhabir Andrew Finkel ile telefon bağlantısı kurdu ve yaşananlarla alakalı bilgi aktardı. Al Jazeera televizyonu muhabiri Caroline Malone, Soma’ya gelerek kaza alanından canlı yayın bağlantısı kurdu ve işçilerle ve işçi yakınlarıyla röportajlar yaptı. Al Jazeera, gün boyunca maden ocağının takip ederek bilgi aktarmaya devam ediyor. BBC televizyonu ise, Türkiye muhabiri Beril Eski ile bağlantı kurarak bilgi verdi. Maden ocağı bölgesinden canlı yayın yapan BBC kaza hakkında bilgi vermeye devam ediyor. France 24 kanalında yapılan haberde, yaşanan olay Türkiye’deki en büyük maden felaketi olarak nitelendirildi. Kanalda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bölgedeki incelemelerine de yer verildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan kazanın ardından yabancı basından birçok isim, kazayla ilgili gelişmeleri gün boyunca yayınlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam