Facebook fotoğraflarınıza DİKKAT

500 milyonu aşkın üyeye sahip sosyal ağ Facebook, fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerin de merkezi haline gelmiş durumda. Kullanıcılar özel anlarını, katıldıkları aktivitelerden fotoğrafları profillerine yükleyerek arkadaşlarıyla paylaşıyor. Konu

Facebook fotoğraflarınıza  DİKKAT

500 milyonu aşkın üyeye sahip sosyal ağ Facebook, fotoğraf ve video gibi multimedya içeriklerin de merkezi haline gelmiş durumda. Kullanıcılar özel anlarını, katıldıkları aktivitelerden fotoğrafları profillerine yükleyerek arkadaşlarıyla paylaşıyor. Konu paylaşım olunca, kullanıcılar biraz daha dikkatli davranıyor.

Facebook Filmi Hakkında Konuştu

Fotoğraflarının üçüncü kişilerin eline geçmesini istemeyen kullanıcılar, bunun için gerekli gizlilik ayarlarını özenle yapıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir durum, Facebook hakkında çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Yüklediği bir fotoğrafı 2009 yılının Mayıs ayında sildiğini söyleyen bir üye, sildiği bu fotoğrafa tam 17 ay sonra yine Facebook'ta ulaştı. "Silindi" ibaresini görmesine rağmen fotoğrafın hâlâ Facebook'ta olması kullanıcıları şaşkına çevirdi.

Fotoğraflarınızı Sildiğinizi Sanıyorsunuz

Aslında bu durum birçok kullanıcının yakındığı bir konu. Facebook'a yüklediğiniz bir fotoğrafı "Sil" dediğinizde o an silindiğini sanıyorsunuz. Aslında fotoğraf Facebook server'larında tutulmaya devam ediyor. Profilinizden kaldırılan fotoğraflar adresleriyle birlikte siteden kaldırılıyor. Böylece üye bu fotoğrafa ulaşamadığından silindiğini sanıyor.

Facebook Dünyaya Zarar Veriyor

Gerçek şu ki, kullanıcıların sildikleri fotoğraflar tam 1 – 1.5 yıl sonra tamamen Facebook üzerinden kaldırılıyor. Bu süre zarfında içerik server'larda tutulmaya devam ediliyor. Facebook yetkilileri durumun, sabit diskten silinen bir içeriğin tekrar geri getirilebilir olmasıyla aynı şey olduğunu söylüyorlar. Olayın ortaya çıkmasından sonra, zamanında Facebook'a koydukları kimi fotoğraflardan pişman olan kullanıcılar bu fotoğrafların yine gün yüzüne çıkmasından endişe duyuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam