'Evlere girmeyin' uyarısı

Öğütcü, bu depremin 'şiddetli skalasında' bir deprem olarak kaydedildiğini ve depremin artçılarının sürdüğünü bildirdi. Depremin ne kadar sürdüğüne ilişkin bir sistem ya da ölçme tekniği bulunmadığına işaret eden Zafer Öğütcü,'5. katta oturan bir kişi dep

'Evlere girmeyin' uyarısı

Öğütcü, bu depremin 'şiddetli skalasında' bir deprem olarak kaydedildiğini ve depremin artçılarının sürdüğünü bildirdi.
 
Depremin ne kadar sürdüğüne ilişkin bir sistem ya da ölçme tekniği bulunmadığına işaret eden Zafer Öğütcü,'5. katta oturan bir kişi depremi 30 saniye, 1. katta oturan 20 saniye, yürüyen 10 saniye hissedebilir. Ya da hiç hissetmeyebilir. Bunun ölçülmesine ilişkin bir teknik mevcut değil. Merkezden uzaklaşıldıkça depremin şiddeti azalır" diye konuştu.
 
Zafer Öğütcü, Fethiye Körfezi'ndeki depremin 'şiddetlice' bir deprem olduğu için artçılarının devam edebileceğine işaret ederek, "6.0 büyüklüğündeki depremde evlerinde hasar oluşanların, evlerini kontrol ettirmeden içeri gırmelerini önermiyoruz" uyarısında bulundu.
 
Zafer Öğütçü, depremin büyüklüğünün ilk önce 6.1 olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine, "Evet. 6.1 olarak açıklanmıştı ama depremin büyüklüğünü düzelttik. Deprem 6.0 büyüklüğünde" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler