Euro tarihi rekorunu kırdı

Doların ateşi haftanın ilk saatlerinde tekrar yükseldi. Dolar/TL 2,9824 seviyesine geldi. Türk Lirası euro karşısında da haftaya büyük bir şokla başladı. Euro/TL 3,4251 düzeyine çıktı ve tarihi seviyesini gördü;  sonrasında ise 3,39'un altına gevşedi. Ge

Euro tarihi rekorunu kırdı

Doların ateşi haftanın ilk saatlerinde tekrar yükseldi. Dolar/TL 2,9824 seviyesine geldi. Türk Lirası euro karşısında da haftaya büyük bir şokla başladı. Euro/TL 3,4251 düzeyine çıktı ve tarihi seviyesini gördü;  sonrasında ise 3,39'un altına gevşedi.

Geçen hafta Perşembe günü 3 lirayı gören dolar/TL sonrasında 2,91 seviyelerine kadar çekilmiş, haftayı 2,92 seviyelerinde kapatmıştı.

DOLAR/TL 3 LİRAYI GÖRDÜ

Euro/TL de geçen hafta 3,35 sınırına dayanmış, sonrasında 3,30 seviyesine kadar geri çekilmişti. Geçen hafta Türk Lirası'nın euro karşısında kaybı yaklaşık yüzde 3 oldu.

Altın  da rekor kırdı

Altının ons fiyatı FED'in faiz artırımını erteleyebileceği beklentilerinin etkisi ile yükselişini sürdürürken, yurt içinde de gram ve çeyrek altında rekor geldi.

Altının ons fiyatı 1,168 dolara kadar çıkarak 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

 
Ons bazındaki bu rakam aynı saatlerdeki dolar seviyesiyle dikkate alındığında gram altında 110 lira seviyesine denk geliyor. Çeyrek altın ise 180 liraya çıkarak tarihi rekorunu gördü.
 
Gram altın 2011 Ağustos ve Eylül döneminde 110 lira ile, çeyrek altın da aynı dönemde 178 lira ile tarihi zirvesini görmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler