Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yeraltı Geçişi'nin üzerindeki alana yapılan ve yarım kalan peyzaj projesi hakkında bir açıklama yaptı. Büyükerşen, yaptığı açıklamada, düzenlemenin daha önceden gör

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yeraltı Geçişi'nin üzerindeki alana yapılan ve yarım kalan peyzaj projesi hakkında bir açıklama yaptı.

Büyükerşen, yaptığı açıklamada, düzenlemenin daha önceden görüşülen projelerin dışında geliştiğini ve Eskişehirlilerin isteklerini karşılamadığına dikkat çekti. Büyükerşen, "Demiryolu'nun yerin altına alınması projesinin Eskişehir'e yarar sağlayacak iki amacı vardı. Şehrin tam ortasından geçerek kentin kuzey ve güneyindeki yerleşim alanlarını ikiye bölen ve 1890'larda Almanlar tarafından yapılan tren yolunun yerin altına alınmasında iki temel fayda öngörülüyordu. Birincisi, Kuzey ve Güneyden şehir merkezine gelen taşıt yollarının hemzemin geçitlerle kesilmesi ve bu geçitlerin tren manevraları nedeniyle bariyerlerle kapatılarak dakikalarca trafik akışının durdurulmasını önlemek, ikincisi ise, tren yolunun tünele girmesiyle, tünel üstünün doğu-batı doğrultusunda geniş bir bulvara dönüştürülmesi suretiyle şehir trafiğinin merkezde sağlayacağı büyük ulaşım kolaylığı idi. Eskişehirlinin bu isteği haklı görülerek Ulaştırma Bakanlığınca Programa alındı. Söz konusu projede trenin yerin altına girişi Şeker Fabrikası arkasında başlayacak ve şehrin bitişinde Çamlıca Mahallesi sonlarında yerin üstüne çıkacaktı. Avrupa'nın ve Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi tren biniş ve inişleri de yerin altında olacak, yine Şeker Fabrikası tarafında yapılacak yeni gar binasından yerin altına yürüyen merdivenlerle inilip çıkılacaktı. Fakat ne yazık ki, bir milletvekilinin Ulaştırma Bakanlığı ile DDY Genel Müdürlüğü bürokratları üzerinde yaptığı yönlendirmeler sonucu olduğunu düşündüğümüz sebeple proje dejenere edildi" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL DE DEVREYE GİRDİ

Yapılan projenin bir an önce durdurularak esas planlanan şeklinin uygulanması için harekete geçilmesi gerektiğini savunan Büyükerşen, "O dönemdeki uyarılarımıza rağmen inatla bu bozulmuş proje uygulamaya konuldu. Bu durumun düzeltilmesi ve projenin gecikmeli de olsa olması gerektiği şekilde yapılması için eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de devreye girerek Belediye Başkanlığımızı ziyaretinde uydu fotoğrafları üzerinde verilen brifing sonunda Eskişehirlilerin binden fazla imzalı isteği de gözönüne alınarak gerekenin yapılması konusunda aynı brifingde hazır bulunan Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdürü Süleyman Karaman'a uyarıda bulunulmuştu. Bütün bunlara rağmen bilinen nedenlerle bu akılcı ve faydalı proje yerine DDY kendi bildiğini okumuş, bulvar olması gereken yerin mülkiyeti kendisinde olduğu gerekçesiyle buraya trafiği rahatlatacak bir bulvar yerine gezi alanı peyzaj projesi adı altında şimdi ortaya çıkan çirkin beton yığınları yapılmıştır. Şimdi yapılacak iş, bu beton yığınlarının ortadan kaldırılarak söz konusu güzergahın yanları yeşillikli geniş bir bulvara dönüştürülmesi en faydalı akıllıca uygulama olacaktır. Aksi takdirde Eskişehir büyük bir fırsat kaçırmış olacaktır" şeklinde konuştu.

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

Eskişehir Yht Yer Altı Geçişi Peyzaj Projesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler