Eski MİT'çi 3 kurşunla öldürüldü

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki evinin banyosunda başından 3 kurşunla vurulmuş olarak ölü bulunan 63 yaşındaki İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi Bodrum'a getirilen Tahsin Haluk Akter için bugün öğle vakti Gümbet Vali

Eski MİT'çi 3 kurşunla öldürüldü

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki evinin banyosunda başından 3 kurşunla vurulmuş olarak ölü bulunan 63 yaşındaki İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından cenazesi Bodrum'a getirilen Tahsin Haluk Akter için bugün öğle vakti Gümbet Valide Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Akter'in 8 yıl önce boşandığı eşi Seyhun Güleç, İngiltere'de yaşayan kızı Aysim Akter, yakınları ve komşuları katıldı.

 

Cenaze öncesinde bir açıkama yapan Seyhun Güleç, cinayetin ardından yetkililerin emekli emniyet müdürü olduğunu söylediği eşinin 1977- 1990 yılları arasında MİT mensubu olarak görev yapıp, malulen emekli olduğunu belirterek, "Cizre'de önemli görevlerde bulunmuştu. Böyle bir ölümü haketmedi. Katiller, gözlerinin içine bakamadığı için kalleşçe ensesinden vurup, öldürdü. Bu olayı, kadın veya borç gibi bir nedene bağlamak doğru değil. Olay, detaylı şekilde araştırılmalı" dedi.

 

'SİLAHINI KİMSEYE KAPTIRMAZDI'

Gözyaşlarını tutamayan Aysim Akter ise babasının tabutuna Türk Bayrağı serip, papatyalar bıraktı. "Babam, silahını kimseye kaptırmazdı" diyen Aysim Akter, "Bu kalleşçe saldırıyı yapanlar en kısa zamanda bulunacak ve en ağır cezaya çarptırılacaktır. Bu olayın çözülmesi çok uzun sürmez" diye konuştu.

 

Akter'in cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Karaburgaz Mezarlığı'na götürülüp, toprağı verildi.

 

Akter, geçen Pazartesi günü Gerişaltı Mevkisi, 23 sokak'taki evinin küvetinde ölü bulunmuştu. Otopsi sonucu, üç kurşunla başından vurularak öldürüldüğü belirlenen Akter'in katil ve katillerinin bulunması için jandarma bölgede çalışma başlatmıştı. Jandarma, Akter'in evinin yakınındaki marketin güvenlik kamerası görüntülerinden olaydan bir gün önce birlikte geldiği biri sarışın iki kadın ile sahibi olduğu güvenlik şirketindeki ortağını A.'nın, ifadelerine başvurmak için arandığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler