Eski karısının adını almak istiyor...

Farklı gerekçelerle açılan isim davalarına bu kez ‘sıra dışı’ bir talep eklendi. İstanbul’da yaşayan grafiker ve çevirmen A.E., 1983 yılında Serap E. ile hayatını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 2 kızı dünyaya geldi. Ancak çiftin mutluluğu 16 yıl sürdü.

Eski karısının adını almak istiyor...

Farklı gerekçelerle açılan isim davalarına bu kez ‘sıra dışı’ bir talep eklendi. İstanbul’da yaşayan grafiker ve çevirmen A.E., 1983 yılında Serap E. ile hayatını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 2 kızı dünyaya geldi. Ancak çiftin mutluluğu 16 yıl sürdü. Karı-koca, 1999 yılında boşanmaya karar verdi.

Eşinden 5 yıl önce ayrılan A.E., geçtiğimiz yıl cinsiyet değişikliği izni için mahkemeye başvurdu. İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi A.E.’ye, 8 Mart 2012’de ‘cinsiyet değişikliği’ iznini verdi. Kararın kesinleşmesinin ardından 15 Eylül 2012’de ameliyatla kadın olan A.E., bu kez kadın ismi almak üzere yeniden mahkemeye başvurdu.
 
“Kadın” olan A.E., İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, boşandığı eşinin adı olan Serap’ın, kendi adıyla birlikte nüfus kayıtlarına işlenmesini istedi.
 
ANNE VE BABA ADLARI: SERAP
 
Mahkemenin talebi kabul etmesi halinde çiftin kızlarının nüfus cüzdanında anne adı ‘Serap’, baba adı ise ‘Serap A...’ olarak yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler