Eski bakanın aracı 'kundaklandı'

Anavatan Partisi (ANAP) kurucularından Devlet eski Bakanı Prof Dr. Ercüment Konukman'ın otomobiliyle beraber 3 otomobil park halindeyken sabaha karşı yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayın kundaklama olduğu iddia edildi.Olay Ataköy, 7'inci Kısım Bahar Si

Eski bakanın aracı 'kundaklandı'

Anavatan Partisi (ANAP) kurucularından Devlet eski Bakanı Prof Dr. Ercüment Konukman'ın otomobiliyle beraber 3 otomobil park halindeyken sabaha karşı yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayın kundaklama olduğu iddia edildi.

Olay Ataköy, 7'inci Kısım Bahar Sitesi A 32 A blok önünde meydana geldi. Yan yana park halinde duran tekstilci Faik Ak'ın 34 FF 6029 plakalı Renault Kangoo ve 34 AK 4914 plakalı Citroen C-5 marka araçları ile 17, 18 ve 19'uncu dönemde TBMM'de milletvekilliği yapan ve bir dönem Devlet Bakanı olarak da görev yapan Ercüment Konukman'ın (79) 34 ZK 4737 plakalı Mercedes marka otomobili alev alev yandı.
 
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri patlamaların gerçekleştiği 3 araca köpük sıkarak müdahale etti. Patlama seslerini duyan bazı site sakinleri camlarından yangını izlerken bazıları da sitenin bahçesine indi.
 
2 aracının yanışını çaresizlik içinde izleyen Faik Ak, teselliyi oğlu Özgür Ak'a sarılarak buldu. Uyku tutmadığı için televizyonda haberleri izlediğini ardından cama çıktığını söyleyen Faik Ak, "Camdan dışarı bakarken ortada duran Citroen marka aracımın ön kaputunda patlama oldu. Dizel olan aracım kısa sürede alev aldı. Hemen sitenin bahçesine koştum. Yangına tüplerle müdahale ettik ama yetersiz kaldık. Bir komşumuz biri kadın 2 kişinin tartıştığını duymuş. Ardından da patlamalar gerçekleştiğini söyledi. Bunu yapanlarda insanlık kalmamış " dedi.
 
Saldırının ardından yanan aracının yanına gelen eski Devlet Bakanı Ercüment Konukman " Gördüğünüz gibi bu olayda sabotajdan bahsedilebilir. Karşıdan gelen her kimse 3 aracın yanmasına sebep oldu. Bunun sabotaj olduğu kesin. Bu işin terör boyutu var. Şahsımıza yönelik değil ama bölgede korku yaratmak için yapılmıştır. Bunu yapanlar amaçlarına ulaşamaz. Hangi örgütün yaptığını tahmin edemiyorum. Ama Bizim korumaların çok daha uyanık olması lazım" dedi.
 
Polis ekipleri çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına alırken, olayla ilgili soruşturması devam ediyor.(

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler