Esir Türk gazeteciler serbest

 Bakan Davutoğlu, "Size güzel bir haber vereceğim. Uzun süredir yürüttüğümüz çabalarımız meyvelerini verdi. Şimdi İran Dışişleri Bakanı Sayın Salihi ile görüştüm. Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki gazetecimiz Adem Özköse ve Hami

Esir Türk gazeteciler serbest

 

Bakan Davutoğlu, "Size güzel bir haber vereceğim. Uzun süredir yürüttüğümüz çabalarımız meyvelerini verdi. Şimdi İran Dışişleri Bakanı Sayın Salihi ile görüştüm. Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan iki gazetecimiz Adem Özköse ve Hamit Coşkun şu anda Tahran'a doğru yoldalar. Kısa sürede Tahran'a varmalarını bekliyoruz. Sn. Başbakanımızın talimatı ile 1 uçağımızı gazetecilerimizi almak üzere İran'a gönderiyoruz. Ailelerinin, sevenlerinin ve haber bekleyenlerin gözü aydın" ifadesini kullandı.

 

Suriye'ye belgesel çekimi için giden Özköse ile Coşkun'un kaybolduktan 56 gün sonra çekilen ilk görüntüleri, hafta başında basınla paylaşılmıştı. Türk gazetecilerin, Şam'daki Kefer Susa Muhaberat Merkezi'nde olduğu bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam