Eşinin bağışladığı böbrekle yaşama tutundu!

 Kahramanmaraş'ta 4 yıldır böbrek rahatsızlığından tedavi gören 8 çocuk annesi 52 yaşındaki Fatik Gönen, eşi 59 yaşındaki Ali Gönen'in bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü'nde böbrek hastası F

Eşinin bağışladığı böbrekle yaşama tutundu!

 

Kahramanmaraş'ta 4 yıldır böbrek rahatsızlığından tedavi gören 8 çocuk annesi 52 yaşındaki Fatik Gönen, eşi 59 yaşındaki Ali Gönen'in bağışladığı böbrekle yaşama tutundu.
 
Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü'nde böbrek hastası Fatik Gönen'in rahatsızlığı nüksedince eşi Ali Gönen ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Hastanede yapılan tetkiklerde Fatik Gönen'e böbrek nakli yapılmasına karar verilirken, Ali Gönen'in de dokuları tam uyum gösterdi. Bunun üzerine Gönen çifti eşzamanlı olarak Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Şubat'ta ameliyathaneye alındı.
 
Yapılan operasyonda Ali Gönen'den alınan tek böbrek, eşine nakledildi. 2 gün yoğun bakım ünitesinde kalan Gönen çifti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde servise çıkartıldı. Yıllardır aynı yastığa baş koyan Gönen çifti, Sevgililer Günü'nde büyük bir mutluluk yaşadı.
 
"EŞİME BÖBREK HEDİYE ETMİŞ OLDUM"
Eşinin bir süredir böbrek tedavisi gördüğünü anlatan Ali Gönen, "Tedavi sonuç vermeyince doktorlar nakil gerektiğini ilettiler. Bir süre böbrek arayışımız oldu. Sonra yapılan tetkiklerde böbreğimin uygun olduğu ortaya çıktı. Ben de böbreğimi vermeye karar verdim. Sevgililer Günü'nde eşime en güzel hediyeyi vermiş oldum" dedi.
Fatik Gönen ise eşi Ali Gönen'in verdiği böbrekle hayata yeniden tutunduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam