Eşi türbanlı subaya generallik yolu

Eşi başörtülü olan subaylara generallik yolu açılıyor.Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, komisyondan geçerek Meclis Başkanlığı'na sunuldu.Tasarı, kurmaylık eğitimi veren Harp Akademileri'ne giriş için, eş

Eşi türbanlı subaya generallik yolu

Eşi başörtülü olan subaylara generallik yolu açılıyor.

Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, komisyondan geçerek Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarı, kurmaylık eğitimi veren Harp Akademileri'ne giriş için, eşinin tutum ve davranışlarının kriter olmaktan çıkarılmasını öngörüyor.
Haberin devamı ↓reklam

Tasarı mevcut haliyle yasalaşırsa eşi başörtülü olan subaylar da general olabilecek.

Teklife göre, Milli Güvenlik Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi yerine, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi oluşturulacak.

Önceki yıllarda sivil katılımcıların da kabul edildiği Milli Güvenlik Akademisi’ne bundan böyle sadece kurmay subaylar katılabilecek.

Karara gerekçe olarak ise 'silahlı kuvvetler eğitiminin görünürlüğünü ve etkinliğini' artırmak gösterildi.

SAVAŞ HALLERİNDE 15 YERİNE 18
Teklifle birlikte ayrıca daha önce savaş hallerinde silah altına alınmadaki 15 olan yaş sınırı, uluslararası anlaşmalar doğrultusunda 18 yaş olarak yeniden düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam