Eşi terk edince, 12 yaşındaki çocuğu...

 İstanbul, Sultangazi'de eşi kendisini terk edince 12 yaşındaki H.S.'yi kaçırıp 6 ay boyunca zorla tuttuğu evinde defalarca tecavüz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki S.Y. hakkında "çocuğun nitelikli istismarı, hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit" suçların

Eşi terk edince, 12 yaşındaki çocuğu...

 

İstanbul, Sultangazi'de eşi kendisini terk edince 12 yaşındaki H.S.'yi kaçırıp 6 ay boyunca zorla tuttuğu evinde defalarca tecavüz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki S.Y. hakkında "çocuğun nitelikli istismarı, hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit" suçlarından 45 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, eşi kendisini terk eden S.Y., 15 Ağustos 2011'de kardeşi Ş.Y'yi de beraberine alarak uzaktan tanışları olan ve duygusal yakınlık hissettiği 12 yaşındaki H.S.'nin çalıştığı işyerine gitti. Habertürk'ün haberine göre,  "gel, sana sevgilimi göstereyim" diyerek küçük kızı arabasının yanına götürdü. Burada ise H.S'nin kafasına sert bir cisimle vurdu ve elleri ile gözlerini bağladı. Annesi, babası ve kardeşleriyle yaşadığı evine götürdü. S.Y, 6 ay boyunca alıkoyduğu küçün kızı tehdit ederek, ailesine 'severek kaçtığını' söyletti. Bu arada defalarca tecavüz etti. H.S.'nin kaçmasını engellemek için babası ve ağabeylerini öldürmek ile tehdit etti.
 
FIRSAT BULUNCA KAÇTI
 
Ancak H.S., S.Y.'nin kendisini terk eden eşini almaya gitmesini fırsat bildi ve 25 Mart 2012'de evden kaçmayı başardı. Bir taksiye binerek Atatürk Havalimanı'na geldi. Buradan babasını arayarak kendisine uçak bileti aldırdı. Önce Adana'ya ardından da karayoluyla Gaziantep'te yaşayan babasının yanına gitti. Babasıyla birlikte karakola giderek şikayetçi oldu. S.Y. yakalandı ancak suçlamayı reddetti. Savcılık soruşturma sonunda S.Y hakkında "çocuğun nitelikli istismarı, hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit" suçlarından 21.5 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Kardeşi Ş.Y için ise " hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 6 yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Dava, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam