Esenyurt'ta Caferi camisi kundaklandı

Esen­yurt'ta Ca­fe­ri­ler'in kul­lan­dı­ğı bir ca­mi, kim­li­ği be­lir­siz ki­şi­ler ta­ra­fın­dan ya­kıl­dı. Kun­dak­la­ma so­nu­cu ca­mi­nin kü­tüp­ha­ne bö­lü­mü ve min­ber ala­nı bü­yük za­rar gör­dü. Yan­gın, sa­at 02.00 sı­ra­la­rın­da, Aşık Şen­lik

Esenyurt'ta Caferi camisi kundaklandı
Esen­yurt'ta Ca­fe­ri­ler'in kul­lan­dı­ğı bir ca­mi, kim­li­ği be­lir­siz ki­şi­ler ta­ra­fın­dan ya­kıl­dı. Kun­dak­la­ma so­nu­cu ca­mi­nin kü­tüp­ha­ne bö­lü­mü ve min­ber ala­nı bü­yük za­rar gör­dü. Yan­gın, sa­at 02.00 sı­ra­la­rın­da, Aşık Şen­lik Cad­de­si Ye­ni­kent Ma­hal­le­si Mu­ham­me­di Ca­mi­si'nde mey­da­na gel­di. İd­di­aya gö­re, kim­li­ği be­lir­siz ki­şi­ler, ca­mi­nin içe­ri­sin­de bu­lu­nan kü­tüp­ha­ne bö­lü­mü­nü ile min­be­rin bu­lun­du­ğu ala­nı ate­şe ve­re­rek kaç­tı.
 
İh­bar üze­ri­ne olay ye­ri­ne it­fa­iye kip­le­ri alev­le­ri kon­trol al­tı­na ala­rak yan­gı­nı sön­dür­dü. Yan­gın son­ra­sın­da ca­mi içe­ri­sin­de ve kü­tüp­ha­ne bö­lü­mün­de bü­yük mad­di ha­sar oluş­tu.
 
‘İLGİLENMEDİLER’
 
Ca­mi ima­mı Ham­za Ay­dın, yak­la­şık 1 haf­ta ön­ce teh­dit edil­dik­le­ri­ni ve po­li­se baş­vur­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek, "Bi­ze ge­lip, ‘Siz ne­ci­si­niz? Na­sıl bir di­ni inan­cı­nız var di­ye­rek teh­dit et­ti­ler. Po­li­se baş­vu­rup tu­ta­nak tut­tur­duk. Ama kim­se, bi­zim­le ge­lip il­gi­len­me­di" de­di.
 
YİNE OLMUŞTU
 
Ca­mi­nin yö­ne­tim ku­ru­lu üye­si Rı­za Mu­sa Koç, yak­la­şık 10 gün ön­ce teh­dit al­dık­la­rı­nı ve bu­nu yet­ki­li mer­ci­le­re ilet­tik­le­ri hal­de bir ça­lış­ma ya­pıl­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Tür­ki­ye­’de hâ­lâ mez­hep kav­ga­sı çı­kar­ma­ya ça­lı­şan­lar ol­du­ğu­nu be­lir­ten Koç, söz­le­ri­ni şöy­le sür­dür­dü:
 
“Da­ha ön­ce yi­ne baş­ka bir ca­mi­miz kun­dak­lan­dı. Ho­ca­nın bu­lun­du­ğu oda ya­kıl­dı. Ma­ale­sef Tür­ki­ye­’de şu an­da mez­hep kav­ga­sı çı­kar­ma­ya ça­lı­şan in­san­lar var. Ira­k’­ta ol­du­ğu gi­bi, Su­ri­ye­’de ol­du­ğu gi­bi ve­ya iş­te Müs­lü­man ül­ke­ler­de ol­du­ğu gi­bi kan çı­kar­ma­ya ça­lı­şan in­san­lar var." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam