Eşcinsellere ayrı cezaevi geliyor!

Adalet Bakanlığı, farklı cinsel tercihleri olan hükümlü ve tutuklulara özel cezaevi inşaa etmek için harekete geçti. Planlanan cezaevi projesine, bireylerin sosyal yaşamdan koparılacağı gerekçesiyle çok sayıda sivil toplum kuruluşu tepki gösteriyor.Bir so

Eşcinsellere ayrı cezaevi geliyor!

Adalet Bakanlığı, farklı cinsel tercihleri olan hükümlü ve tutuklulara özel cezaevi inşaa etmek için harekete geçti. Planlanan cezaevi projesine, bireylerin sosyal yaşamdan koparılacağı gerekçesiyle çok sayıda sivil toplum kuruluşu tepki gösteriyor.

Bir soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gey, lezbiyen, biseksüel ve transeksüellerin güvenlikleri gerekçesiyle halen farklı koğuşlarda tutulduğunu, müstakil cezaevi yapımı için ise proje başlatıldığını açıkladı.

CHP'li Veli Ağbaba'nın cezaevlerindeki lezbiyen, gey, biseksüel ve transeksüellerle ilgili sorusuna yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ müstakil cezaevi yapımı için çalışma başlatıldığını belirtti.

FARKLI CİNSEL EĞİLİMİ OLANLARI TECRİT Mİ EDİYOR?

Cezaevlerinde farklı cinsel eğilimleri olanların ayrı koğuşlarda tutulması ve tecrit edilmesi yönündeki eleştirileri yanıtlayan Bozdağ, amacın korumak ve güvenlik sağlamak olduğunu söyledi.

2013 sonu itibari ile cezaevlerinde farklı cinsel tercihleri olan 81 hükümlü ve tutuklu bulunuyor. Bu kişiler pembe koğuş adı verilen, diğer hükümlü ve tutuklulardan ayrı bir bölümde tutuluyor.

DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

Dünyada başka örneği olmayan lezbiyen gey biseksüel ve transeksüeller için özel cezaevi projesine, bireylerin sosyal yaşamdan koparılacağı gerekçesiyle çok sayıda sivil toplum kuruluşu da tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler