‘Eşcinsel olduğum için korkuyorum’

“Yeşim Hanım,İstanbul’a üniversite okumaya geldim. Okul başladıktan sonra sadece 2 kez okula gittim. Eşcinsel olduğum için okulda dışlanacağımı ve şiddet göreceğimi düşünüyorum. Bu korkuyu atamadığım için üniversiteyi bitirmeyeceğim. Yardım edin.”Sevgili

‘Eşcinsel olduğum için korkuyorum’

“Yeşim Hanım,

İstanbul’a üniversite okumaya geldim. Okul başladıktan sonra sadece 2 kez okula gittim. Eşcinsel olduğum için okulda dışlanacağımı ve şiddet göreceğimi düşünüyorum. Bu korkuyu atamadığım için üniversiteyi bitirmeyeceğim. Yardım edin.”

Sevgili okurum,

Birkaç gün önceydi. Canım çayın yanına çikolatalı bir şeyler istedi. Markete gitmek için çıktım. Yolun karşısına geçerken bir araba gördüm, geçerim sandım. Düştüm, insanlar toplandı. Ellerim tanımadığım insanların ellerindeydi.

Yüzünü görmediğim, hiç tanımadığım insanlar bana kuvvet veriyordu. O gün hayatım bir ambulansın gelişine bağlıydı. Şayet kaderim benim elimde olsaydı, yaralı bereli de olsam hayallerim için sürünerek de olsa kaderimi zorlardım.

İnsanın kaderinin kendi elinde olması kadar güzel bir şey yok. Her şey sizin emeğinize, çabanıza, cesaretinize bağlıysa zorlamalı, cesaret etmeli, elinizden geleni ardınıza koymamalısınız diye anlattım bunları. Biliyorum eşcinsel kimliğinizden ötürü, öğrenim gördüğünüz yıllar boyunca öğrencisinden, öğretmeninden, velisinden kırıldınız. Ama artık bir üniversitelisiniz. Bu durumu aşabilecek yaşta ve güçtesiniz.

Önce kendi korkularınızı yenmelisiniz ki başkalarıyla mücadele edebilesiniz. Hiçbir şey için geç değil, yarın ilk iş okula gidin. İyi haberlerinizi bekliyorum. Sevgilerimle…

'Damadım, torunumu göstermiyor'

"Yeşim Hanım, 3 aylık bir torunum var. Dün onu görmeye gidecektik ama damadım onlara gitmemizi istemedi. Sebep, geçen gün umreden gelen komşunun evine ziyarete gitmiş olmam. Bebek benden mikrop kaparmış! Hastaneye gidip sağlık taramasından geçeceğim ki temiz olduğumu damadıma ispat edip torunumu görebileyim. Bana bu yaptıkları sizce doğru mu?"


Sevgili okurum,

Kayınvalide demek bazı şeyleri sineye çekmek demektir. 3 aylık bebeği olan damadınızın tutumunu fazla yadırgamadım. Hepimiz bebeğe bir şey olur endişesiyle daha steril bir ortam yaratmaya çalışmadık mı? Sorun sadece damadınızın bu davranışından ibaretse biraz hoşgörü gerekiyor. Sevgilerimle...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam