Erzurum'da "sahte vali" alarmı!

ERZURUM Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte kendilerini vali olarak tanıtarak işadamlarını arayıp, yardım adı altında para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması istendi.Son günlerde kendilerini vali veya vali yardımcı

Erzurum'da "sahte vali" alarmı!

ERZURUM Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte kendilerini vali olarak tanıtarak işadamlarını arayıp, yardım adı altında para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı herkesin dikkatli olması istendi.

Son günlerde kendilerini vali veya vali yardımcısı gibi tanıtarak yardım toplamaya çalışanlara dikkat edilmesini isteyen Erzurum Valiliği, bu konuda yazılı açıklama yaptı. Bu kişilerin yakalanması için vatandaşların kolluk kuvvetlerine yardımcı olunmasının istendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde kendini vali veya vali yardımcısı gibi tanıtan kişiler tarafından çeşitli yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan ve özellikle büyük kuruluşlar ya da işadamlarımızdan para talep edildiği, verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları, bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği Valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır. Hiçbir devlet kurumu veya görevlisi vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunmamaktadır. Bu nedenle, bu şahıslara itibar edilmemesi ve böyle durumlarla karşılaşıldığında mutlaka kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilmesi gerekmektedir. Arayan şahısların telefon numaralarının da bildirilmesi, hem vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyecek hem de haksız kazanç peşinde koşan art niyetli kişilerin yakalanmalarına yardımcı olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam