Erzurum tarihinde bir ilk

Erzurum'da kış mevsiminin kurak ve soğuk geçmesi nedeniyle bütün köy yollarının açık olduğu bildirildi.Kar yağışı ve tipi nedeniyle önceki yıllarda kapanan köy yolları, kış mevsiminin kurak geçmesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sonucu, Erzurum

Erzurum tarihinde bir ilk

Erzurum'da kış mevsiminin kurak ve soğuk geçmesi nedeniyle bütün köy yollarının açık olduğu bildirildi.Kar yağışı ve tipi nedeniyle önceki yıllarda kapanan köy yolları, kış mevsiminin kurak geçmesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sonucu, Erzurum tarihinde ilk kez Ocak ayında köy yolları kapanmadı.

270 bin kişinin yaşadığı, 970 köyün yolları, geçtiğimiz cuma gününden bu yana açık bulunuyor. İl Kriz Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 28 Aralık 2012'den bu yana il genelindeki bütün köy yollarının açık bulunduğu belirtildi. Köy yollarının açık olması nedeniyle ilçelerdedeki sosyo-ekonomik hayatın canlılık kazandığı ifade edildi.

Öte yandan, il merkezinde de kar yağışının olmaması nedeniyle ana caddeler ve ara sokaklarda buzlanmaların da önceki yıllara göre yok denecek kadar az olması dikkat çekiyor. Şehir merkezindeki ana caddelerin kaldırımlarında yürüyenlerin, buzlanma sonucu sık sık düşme kazaları ise geçen yıla göre yok denecek kadar azaldı. Belediyelerin ve Özel İdare'nin ise karla mücadalede geçen yıla göre daha az yakıt tükettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler