Erzincan semaları rengarenk

 ERZİNCAN'da düzenlenen Rusya Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda sporcular, rengarenk görüntüler oluşturdu. Bir hafta sürecek şampiyonada dereceye girecek sporcular, gelecek yıl yine Erzincan’da yapılacak Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katıl

Erzincan semaları rengarenk

 

ERZİNCAN'da düzenlenen Rusya Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda sporcular, rengarenk görüntüler oluşturdu. Bir hafta sürecek şampiyonada dereceye girecek sporcular, gelecek yıl yine Erzincan’da yapılacak Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılacak.
 
Rusya’nın isteği üzerine Erzincan’da gerçekleştirilen Rusya Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na Rusya'nın yanı sıra, İran, Fransa, Japonya, Azerbaycan ve Türkiye'den de yamaç paraşütü sporcuları katıldı. Son 3 yıldır Türkiye'de düzenlenen Rusya Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na bu yıl ki yarışlarına Rusya'dan 60, Türkiye'den 16, İran'dan 15, Fransa'dan 4, Japonya'dan 3 ve Azerbaycan'dan 2 sporcu olmak üzere 10'u kadın toplam 100 sporcu katıldı. Sporcular, Ekşisu bölgesindeki 2 bin 30 rakımlı Çakırman Mevkii'nde teker teker havalanarak kendilerini boşluğa bıraktı. Erzincan'ın semalarını renklendiren sporcular 80 ila 120 kilometrelik bir mesafede uçuş yaparak dereceye girmeye çalıştı. 
 
Bir hafta sürecek şampiyonada sporcular topladıkları puanlara göre bayanlarda ilk üç ve erkeklerde ise ilk 5 dereceye giren sporcular, 2013 yılında Erzincan'da yapılacak olan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'na ülkeleri adına katılmaya hak kazanmış olacak. Kalkış esnasında bazı sporcular ters rüzgarın etkisine kapılarak düşmesine rağmen tekrar havalanmayı başardı.
 
Şampiyona hakkında bilgi veren yarışma direktörü Semih Sayır, "Erzincan'ın yamaç paraşütü sporu noktasında dünyanın sayılı bölgelerinden birisi. Buranın yıldızı her geçen yıl daha da parlıyor. Sporcular ve organizatörler bu alanı seçiyor. Rusya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcular gelecek yıl ki şampiyonaya katılmak için yarışıyor" dedi.
 
Sporcular ise şampiyonanın yapıldığı alanın son derece büyüleyici bir atmosfere sahip olduğuna değinerek, dereceye girmek için mücadele edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam