Erzincan-Gümüşhane karayolu kapandı

Erzincan-Gümüşhane karayolunun 35. kilometresi Yeniyol köyü yakınlarında meydana gelen heyelan sonucu asfalt yol yaklaşık 20 metre aşağıya kaydı. Yaklaşık 500 metrelik alanda etkili olan heyelanda elektrik direkleri ve ağaçlar yerinden söküldü. Erzincan-G

Erzincan-Gümüşhane karayolu kapandı

Erzincan-Gümüşhane karayolunun 35. kilometresi Yeniyol köyü yakınlarında meydana gelen heyelan sonucu asfalt yol yaklaşık 20 metre aşağıya kaydı. Yaklaşık 500 metrelik alanda etkili olan heyelanda elektrik direkleri ve ağaçlar yerinden söküldü. Erzincan-Gümüşhane D-100 karayolu ise ulaşıma kapandı.

Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Kelkit-Erzincan Karayolu'nda trafik akışı yeni açılan servis yolundan sağlanıyor.
 
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda,yaptığı açıklamada, Kelkit-Erzincan Karayolu'nun 33. kilometresindeki Yeniyol köyü mevkisinde meydana gelen heyelan sonrası Karayolları, jandarma ve trafik ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirterek, ''Akıntı nedeniyle bölgeye yaklaşmanın risk oluşturacağı düşüncesiyle şimdilik herhangi bir müdahale yapılmıyor'' diye konuştu.
 
Trafik akışını sağlamak için gerek Gümüşhane, gerekse Erzincan tarafından karayolunun ulaşıma kapalı olduğunu, sadece küçük araçlara geçiş izni verildiğini belirtilen levhalar konulduğunu anlatan Mayda, ''Heyelan bölgesinde Yeniyol köyü güzergahından küçük araçların kontrollü olarak geçişine izin veriliyor'' dedi.
 
Pöske Dağı'ndaki heyelanlı bölgede zaman zaman ufak çaplı heyelanların olduğunu vurgulayan Vali Mayda, ''Ekipler, dün geceden itibaren yağışla birlikte çatlakların meydana geldiğini tespit etmiş ve ulaşım kontrollü sağlanmıştı. Ancak bugün dağdan yaklaşık 500 bin metreküp malzeme karayoluna geldi'' ifadelerini kullandı.
 
Heyelanda dağdan kopan parçalar nedeniyle zararın büyük olduğuna dikkati çeken Mayda, ''Heyelanlı bölgede akıntının durmasıyla birlikte teknik heyet incelemede bulunacak. Teknik heyetin yapacağı inceleme sonrası yol açma çalışmalarına başlanacak. Ancak bu da bir aylık zaman alacak gibi görülüyor. Daha kısa bir sürede açılması için de gerekli makinelerin bölge illerden sağlanması düşünülüyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler