Ertelenen maçta inanılmaz ihmal

 Drenaj sistemindeki kenar dereleri daha önceden kontrol edilmediği için tıkandı. Bu derelerin temizlenmesi gerekirdi. Bu nedenle su, ana rögarlara yönlenemedi. Biriken su sertleşen killi topraktan aşağı geçemedi ve kötü son gerçekleşti..  Süper Final'in

Ertelenen maçta inanılmaz ihmal

 

Drenaj sistemindeki kenar dereleri daha önceden kontrol edilmediği için tıkandı. Bu derelerin temizlenmesi gerekirdi. Bu nedenle su, ana rögarlara yönlenemedi. Biriken su sertleşen killi topraktan aşağı geçemedi ve kötü son gerçekleşti..

 

 

Süper Final'in açılış maçı olan Beşiktaş-Galatasaray derbisi sağnak yağmur engeline takıldı... Karşılaşmanın ardından herkes "Hata nerede?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Derbinin ertelenmesine neden olan gerçekler gün yüzüne çıktı..

 

KÖTÜ SONA DAVETİYE ÇIKARILDI

Bilgisine başvurulan uzmanlara göre olay bir doğal afet değil, tamamen altyapı ihmali... Dünyada tüm önemli statlarda bulunan drenaj sistemine göre sahayı çepe çevre saran kenar dereleri suyuh dışarı atılmasında hayati bir göreve sahip. Fakat İnönü Stadı'nda bu kenar dereleri daha önce kontrol edilmediği ve temizliği yapılmadığı için kötü sona davetiye çıkardı.

 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAYINCA...

Kenar derelerinin tıkalı olduğu anlaşılamadığı için yağmur suyu ana rögara yönelemedi. Zeminde biriken bu da sertleşen killi topraktan aşağıya geçemeyince saha futbol oynanamaz hale geldi. Tüm bu ihmallerin üzerine, temizleme çalışmaları da büyük bir ilkellik içinde yapılınca derbi ertelendi.

 

SAHAYA CAN YELEĞİ İLE ÇIKILSIN!

Maç öncesi yaşanan bu durum herkesi şaşkına çevirdi. Temizleme çalışmalarını büyük bir dikkatle izleyen Fatih Terim'in Lig TV muhabiri Ömer Güvenç'e "Sahaya can yelekleri ile çıkılsın" esprisi yapması kötü tabloyu trajikomik bir şekilde özetledi.

 

TÜM ÇABALAR YETMEDİ

İnönü Stadı'ndaki maçın oynanması için görevliler büyük bir çaba sarfetti. Ancak yağmurun dinmemesi ve sahadaki su birikintisinin bir türlü temizlenememesi nedeniyle karşılaşma yarına tehir edildi.

 

SERDAR BİLGİLİ'NİN KISMETSİZLİĞİ

Beşiktaş'ın eski başkanlarından Serdar Bilgili istifa ettiği Nisan 2004 yılından tam 8 yıl sonra İnönü Stadı'na geldi. Ancak Serdar Bilgili'ye maçı izlemek kısmet olmadı. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar karşılaşma ertelenmeden önce tribüne, "Sen kal biz gidelim Fernandes" yazılı pankart açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam