Erotik gösteriye soruşturma

 Bandırma Belediyesi tarafından 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılan 23’üncü Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nde, mahalle etkinlikleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dansçı kızlar gösteri yaptı. Ak Parti İlçe Başkanlığı yazılı açık

Erotik gösteriye soruşturma

 

Bandırma Belediyesi tarafından 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılan 23’üncü Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali’nde, mahalle etkinlikleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dansçı kızlar gösteri yaptı. Ak Parti İlçe Başkanlığı yazılı açıklama ile ’erotik’ olarak nitelediği şova tepki gösterirken, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan da, "Bandırma’yı dünyaya rezil ettiler" diye konuştu. 

 

PROGRAMDAN ÇIKARILDI

 

Festival mahalle etkinliklerinin bu tür programların yapılabileceği başka geniş bir alan olmaması nedeniyle okul bahçelerinde yapıldığını söyleyen Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Sedat Pekel, dansçı kızların gösterilerini öğrencilerin okulda olmadığı saatlerde ve öğrencilere değil, mahalle halkına yönelik olarak yaptıklarını belirtti. Pekel, tepkilerin kendilerini üzdüğünü ifade ederek, gösterilerin programdan çıkarıldığını açıkladı.

 

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI 

 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Balıkesir Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı. Valiliğin görevlendirdiği 3 müfettiş Bandırma’ya gelerek etkinliğin gerçekleştirildiği Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü İdris Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ve Belediye Başkanı Sedak Pekel’in ifadelerine başvurdu. Milli Eğitim Müdürü Demirhan’ın ifadesinde, belediyenin Kuşcenneti Festivali etkinlikleri için kendilerinden okul bahçesinin tahsis edilmesini istediğini ancak program içeriği ile ilgili bilgi verilmediğini söylediği öğrenildi.  

 

RAPOR HAZIRLANIYOR

 

Müfettişlerin etkinliklerde öğrenci olup olmadığını sorduğu Belediye Başkanı Pekel’in, "Etkinlikte topluma zararlı hiçbir gösteri yapılmadı. Dansçı kızların gösterileri de eğlence amaçlıydı. Konuya bu kadar tepki gösterilmesini anlamıyorum" cevabını verdiği bilgisine ulaşıldı. Konuyu araştıran müfettişlerin hazırlayacakları raporu Balıkesir Valiliği’ne sunacakları bildirild

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler