Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesine uydular ama...

Ankara'nın Sincan İlçesi’nde bir fabrikada asgari ücretle çalışan 2 kız çocuğu babası 40 yaşındaki Taner Kılıç’ın hamile eşi 36 yaşındaki Tülay Kılıç, 2’si erkek üçüz bebek dünyaya getirdi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’en az üç çocuk’ tavsiyesine uyup

Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesine uydular ama...

Ankara'nın Sincan İlçesi’nde bir fabrikada asgari ücretle çalışan 2 kız çocuğu babası 40 yaşındaki Taner Kılıç’ın hamile eşi 36 yaşındaki Tülay Kılıç, 2’si erkek üçüz bebek dünyaya getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’en az üç çocuk’ tavsiyesine uyup 3’üncü çocuğu yapmak isterken birden 5 çocuk sahibi olduklarını belirten Kılıç çifti, oğullarına Recep Tayyip ile Erdoğan, kızlarına da Başbakan’ın eşi Emine’nin adını koydu.

Tülay- Taner Kılıç çifti geçim zorluğu çektiklerini belirterek, Başbakan’ın kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Lise 2’nci sınıfta okuyan 15 yaşındaki Tuğçe ve ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Tuğba adındaki kızlarına 3 kardeş daha gelmesi Kılıç Çiftini hem sevindirdi, hem de kara kara düşündürmeye başladı. 4 yıl önce İzmir’de çalıştığı işyerinin iflas etmesi üzerine Ankara’nın Sincan İlçesi’ne taşınan aileden baba Kılıç, Ostim’de bir poşet fabrikasında asgari ücretle işe girdi. İlkokul mezunu eşi Tülay Kılıç da özel bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Kapıcı dairesinden bozma bodrum katta sobalı bir dairede oturan aileye komşuları da eşya yardımında bulundu.

ÜÇÜZLER GELDİ, EŞİ İŞTEN ÇIKTI

Zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini, başka çocuk düşünmediklerini belirten Kılıç çifti, ’her aileye en az üç çocuk’ önerisinde bulunan Başbakan Erdoğan’ı çok sevdikleri için üçüncü çocuğu dünyaya getirmeye karar verdiklerini anlattı. Bir çocuk beklerken üçüzlere sahip olmanın şaşkınlığını yaşayan ailenin hesapları da alt üst oldu. Anne Tülay Kılıç’ın doğum nedeniyle işten çıkması sonucu, aldığı 830 TL asgari ücretle geçinmek zorunda kaldıklarını belirten baba Tuncer Kılıç, 4 yıl önce bankadan 40 bin lira kredi çekerek oturdukları evin satın aldıklarını ve aylık 400 TL kredi taksidi ödediğini söyledi. Daha önce eşinin çalışması sayesinde güçlükle geçinebildiklerini vurgulayan baba Kılıç, eşinin işten çıkmasının ardından ailesinin ve yeni gelen üç bebeğin masraflarını nasıl karşılayacağını bilemediğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yardımcı olmasını istedi.

’SÜTÜM YETMİYOR, MAMA VE BEZİ BORÇLA ALIYORUZ’

Kaymakamlık ve Belediyenin kömür yardımı ve komşularının desteğiyle ayakta durmaya çalıştıklarını kaydeden anne Tülay Kılıç da şunları anlattı:

"Üçüzlerime sütüm yetmiyor. Mamalarını, bezlerini de komşuların yardımıyla ve borçla almaya çalışıyoruz. Eşimin aldığı maaştan elimize kalan 200 lira. Onunla mutfak malzemesi mi alalım, üçüzlerimin ihtiyaçlarını mı karşılayayım bilemedik. Akrabalarımızın da durumları iyi olmadığı için bize yardım eden yok. Başbakanımızın, sesimizi duyup bize yardımcı olmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler