Erdoğan'dan Muhteşem Yüzyıl eleştirisi

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi ülkemizde istediğimiz kadar b

Erdoğan'dan Muhteşem Yüzyıl eleştirisi

 

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.
 
İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
 
Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Biz kendi ülkemizde istediğimiz kadar bölgemizde de istikrar, güvenlik ve huzur istiyoruz. Biz her zaman sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemize yönelik bir tehdit olursa gereken önlemi almaktan çekinmeyiz, sessiz ve tepkisiz kalamayız.
 
“MUSTAFA KEMAL DÜŞMANLARA BUNU DEMEDİ”
 
Biz elbette Gazi Mustafa Kemal gibi yurtta sulh cihanda sulh diyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. Ama Akçakale’ye bombayı atarsan ve 5 vatandaşımız şehit olursa herhalde buna sessiz kalacak değiliz biz de ona misliyle karşılık vermek durumundayız.
Mustafa Kemal herhalde Çanakkale’ye gelen düşmanlara da bunu demedi. Biz yurtta sulh cihanda sulh ilgisini asla bir pasiflik tepkisizlik olarak yorumlayamayız.
 
“BEŞAR’IN ZÜLMÜNDEN KAÇARAK GELDİLER”
 
Bugün Türkiye’ye sığınan Suriyeli, kardeşlerimizi muhaliflerin değil zorba, zalim Beşar’ın zulmünden kaçarak geldi. Biz Dumlupınar’daki şehitlerimizi zihniyetliyle hareket ediyoruz. Biz Domaniç’te Osmanlı’yı kuran ruhun anlayışı ile hareket ediyoruz. Muhalefete bakıyorsunuz Gazze’de Suriye’de Sudan’da ne işiniz var diyor. Biz ecdadımızın gittiği her yere gitmek zorundayız.
 
MUHTEŞEM YÜZYIL’A AĞIR ELEŞTİRİ
 
Ama bunlar sanıyorum ecdadımızı televizyon ekranındaki Muhteşem Yüzyıl’daki gibi zannediyorlar. Biz öyle bir Kanuni bilmiyoruz. O Kanuni’nin ömrü 30 yıl at üstünde seferlerde geçmiştir. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gereken kararı vermesini bekliyoruz. Bu değerlerle oynayanlara milletçe gereken dersin hukuk içinde verilmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam