Erdoğan'dan af talep etti!

Diyarbakır'da 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan af yetkisini kullanmasını talep etti.Fikri Boylu'nun eşi Şüheda Boylu 1995 yılında henüz iki aylık evliyken eşi Fikri'nin gözaltına alınıp tutuklandı

Erdoğan'dan af talep etti!

Diyarbakır'da 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan af yetkisini kullanmasını talep etti.

Fikri Boylu'nun eşi Şüheda Boylu 1995 yılında henüz iki aylık evliyken eşi Fikri'nin gözaltına alınıp tutuklandığını, bir süre sonra erken doğumda Hüseyin ve Yahya adını verdiği ikiz çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi.

Eşinin cezaevinde olması nedeniyle çok zor günler geçirdiğini dile getiren Boylu, ikiz çocuklarından Yahya'nın engelli oluşunun yaşadığı sıkıntıyı daha da artırdığını vurguladı.

Eşinin gördüğü işkence dolayısıyla suçlamaları zorla kabul ettiğini savunan Boylu, şunları kaydetti:

"Başta zorlamaları kabul etmiyor. En son önüne bir dosya koyuyorlar 'Ya bu dosyayı imzalarsın ya da eşini senin önüne getiririz, o zaman görürsün neler yapıyoruz' diye tehdit ediyorlar. Gözü bağlı bir şekilde dosyayı hiç okutmadan imzalatıyorlar. Eşim suçsuz, işkence dolayısıyla suçu kabul etmek zorunda kaldı. O günler hep ağlamakla üzülerek geçiyordu. Çocuklarım yedi aylıkken doğdu. 20 hem maddi hem de manevi çok büyük zorluk çektik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eşini af etmesini talep eden Boylu, "Eşim de 28 Şubat mağdurları arasındadır. Benim tek isteğim af edilmesidir. Mümkün olmazsa bile yeniden yargılasınlar. Çünkü eşimin hiçbir suçu yok" diye konuştu.

Boylu'nun oğlu Hüseyin ise kardeşi Yahya'nın felçli olarak dünyaya geldiğini, babalarını cezaevinde tanıdıklarını ve babasızlığı sürekli hissettiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Bir insanın en zor anı doğduğunda ve düğününde babasının yanında olmamasıdır. Çocuğum olacağını öğrenince üzülmeye başladım. Ben daha dünyada değilken babam cezaevine girdi, yakında torunu olacak halen cezaevinde. Babam daha iki aylık evliyken cezaevine girmiş, bir buçuk ay sonra dede olacak ama hala orada bulunuyor. Ben doğduğumda babamı yanımda göremedim. Hiç olmazsa torunu olduğunda o mutlu günümüzde babam yanımda olsun. Ya babamı özel af yetkisiyle salıversinler ya da yeniden yargılasınlar. Zaten yargıladıkları zaman hiçbir suçunun olmayacağını görecekler."

HER GÜN ONUN HAYALİYLE YAŞIYORUM

Yüzde 99 oranında engelli olan Yahya Boylu ise babasını çok sevdiğini dile getirerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan babamı af etmesini istiyorum. Her gün onun hayaliyle yaşıyorum. Babam çıkıp beni tedavi ettirsin, yanımda olsun başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.

Boylu'nun avukatlığını yapan Mirhan Özbekli de müvekkilinin yeniden yargılanmasını ve o dönemdeki yapılan işkencelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Özbekli, şunları söyledi:

"Müvekkilimin ve buna benzer dosyalarda hukuka bağlılık tartışılmadı. Ankara ve İstanbul'da buna benzer dosyalarda olumlu yönde karar çıktı ve sanıklar tahliye edildi. Müvekkilimde bunun üzerine müracaatta bulundu. Genel olarak mahkemenin verdiği cevap şu 'yeniden yargılanmayı gerektirecek koşullar mevcut değil' bu gerekçeyle taleplerimiz reddediliyor."

2002'den sonra Türkiye'de hukuki alandaki ilerlemelerin müvekkili açısından net bir şekilde yeniden yargılanmasını zorunluluk olarak ortaya koyduğunu iddia eden Özbekli, şunları ifade etti:

"Müvekkilimin gözaltında işkence gördüğü barizdir. Doktor raporları ile kanıtlanmıştır. Soruşturmayı yürüten savcının şüpheli davranışları ortada müvekkillerimiz savcıyı göstererek 'bu kişiyi bir komutan olarak polis şefi olarak tanıttı ve bizi hiç adliyeye getirmeden savcılık ifadelerimizi aldı' bu açılardan bakıldığı zaman müvekkilimin yeniden yargılanması gerektiğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam