Erdoğan'a suç duyurusu yapıldı!

Eskişehir'de Eren Yaşar isimli genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mart'ta 2014 günü Balıkesir mitinginde kullandığı, "Pazartesi günü Ankara'da bir açılış yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyemizin inşa ettiği bir bulvarı hizmete açtık. Kimlere rağmen,

Erdoğan'a suç duyurusu yapıldı!
Eskişehir'de Eren Yaşar isimli genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mart'ta 2014 günü Balıkesir mitinginde kullandığı, "Pazartesi günü Ankara'da bir açılış yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyemizin inşa ettiği bir bulvarı hizmete açtık. Kimlere rağmen, o solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist. Ama CHP bunlara bizim gençler diyor." sözlerini yargıya taşıdı. Özel güvenlik görevlisi 25 yaşındaki Eren, bu ifadelerinden dolayı Başbakan Erdoğan hakkında, "Halka kin ve düşmanlığı sevk etmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eren'in başvurusunu kabul eden savcılık, konuyla ilgili çalışma başlattı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda söylediği bazı sözler vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Eskişehir’de özel bir kuruluşta güvenlik görevlisi olarak çalışan Eren Yaşar (25), Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçesi Cumhuriyet Savcılığınca kabul edilen Yaşar, Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmasına neden Balıkesir mitinginde yaptığı konuşma olduğunu belirtti. Yaşar, Eskişehir Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde şu görüşleri savundu: "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 28.02.2014 tarihinde Cuma günü Balıkesir de saat 15.15’te yerel seçim için yaptığı mitingde, ‘Pazartesi günü Ankara’da bir açılış yaptık. Ankara Büyükşehir Belediyemizin inşa ettiği bir bulvarı hizmete açtık. Kimlere rağmen, o solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist. Ama CHP bunlara bizim gençler diyor.’ şeklindeki ifade kullanmıştır. İlgili kanallardan bu konuşmaların ve linklerin bulunan haber sitelerinden temin edilerek dosya arasında alınarak incelenmesini eylemine uyan TCK’nın maddeleri gereğince cezalandırılmasını istiyorum. Bu yüzden kendisinden şikayetçiyim.”
 
 
 
Başbakan'ın bu ifadeleriyle halka kin ve düşmanlığı sevk ettiğini dikkat çeken Yaşar, "Başbakan'ın Balıkesir konuşmasından yurttaş olarak rahatsız oldum. Cumhuriyet Savcılığına başvurarak yurttaşlık görevini yerine getirdiğime inanıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler