Erdoğan'a dualar etti!

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında genç yaşta idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesi, yarın başlayacak olan "12 Eylül" davasına müdahil olmayacaklarını, ileride belki davaya katılabileceklerini söyledi. Aile, oğullarının mektubunu kürsüden okuyan Başba

Erdoğan'a dualar etti!

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında genç yaşta idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesi, yarın başlayacak olan "12 Eylül" davasına müdahil olmayacaklarını, ileride belki davaya katılabileceklerini söyledi. Aile, oğullarının mektubunu kürsüden okuyan Başbakan Erdoğan'a dualar etti.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra genç yaşta asılarak idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesi, yarın Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak dava ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Fırtına ve Annesi Zeynep Fırtına, 1980 döneminde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı soyadlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtti. Röportaj sırasında oğulları Mustafa Pehlivanoğlu'nun fotoğrafını biran olsun yanlarından ayırmayan acılı aile, 12 Eylül darbesi

öncesi sağcı-solcu kelimesinin ortaya atılarak ülkenin karıştırıldığını ifade etti.

 

"ALLAH, BAŞBAKAN'DAN RAZI OLSUN"

Mustafa Pehlivanoğlu'nun babası Necmi Fırtına, "Türk ordusunun en uçtaki adamı, Türk gençliğinden intikam almak için 12 Eylül'ü oluşturdu" diye konuştu. Dönemin Başbakanı olan Süleyman Demirel'in de darbenin suç ortaklarından olduğunu fakat kimsenin onu sorgulamadığını öne süren Necmi Fırtına, Kenan Evren'in yargılanmasının kendilerini memnun edeceğini söyledi. Kenan Evren ve darbecilerin yargılanmasıyla kendilerini iyi hissedeceklerini belirten baba Fırtına, "Kendimizi iyi hissedeceğiz. İntikam

demeyelim. İntikam iyi bir kelime değil. Onlar aldı intikamı bizden" dedi. "12 Eylül'ü Allah kimseye yaşatmasın" diyen Necmi Fırtına, "Bugüne kadar 3 tane darbe gördüm ama Kenan Evren'in yaptığını kimse yapmadı" ifadelerini kullandı.

Necmi Fırtına, Başbakan Erdoğan Meclis'te oğlunun kendilerine yazdığı mektubu okuduğunda çok duygulandıklarını ve eşi Zeynep Fırtına'nın fenaşlaştığını belirtti. Fırtına, hükümetin darbecilerin yargılanmasının önünü açmasına ilişkin, "Allah razı olsun şimdiki hükümetten" diye konuştu. Başbakan Erdoğan için dualar eden aile, Meclis kürsüsünden kendi oğullarının idam edilmeden önceki yazdığı mektubun okunması sırasında çok gururlandıklarını dile getirdi. 

 

"DAVAYA İLERİDE KATILABİLİRİZ" 

Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi Zeynep Fırtına ise, yarın başlayacak olan davaya müdahil olmadıklarını, yarınki duruşmayı da izlemeyeceklerini söyleyerek, "Belki ileride davaya katılabiliriz" dedi. Zeynep Fırtına, sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmaması gerektiğini, o dönemdeki bütün işkencecilerin hakim karşısına çıkması gerektiğini söyledi. 

Anne Zeynep Fırtına, oğlunun Mamak Cezaevi'nde olduğu dönemlerde bütün görevli komiserlerinin oğlunun suçsuz olduğunu kendilerine söylediğini kaydederek, oğlunun teravih namazındayken gözaltına alınarak cezaevine götürüldüğünü söyledi. Gözyaşlarına boğulan Zeynep Fırtına, "Benim çırpındığım gibi Allah onları da çırpındırsın" dedi.

Oğlunun genç yaşta suçsuz yere idam edildiğini kaydeden acılı baba da, "O dönemde namaz kılanları hep ordudan attılar. Kenan Evren Müslüman düşmanı. Kim 'Allah' dediyse hemen ordudan attılar" dedi. Necmi Fırtına, Kenan Evren ve dönemin cuntacıları için "Bunlar vatan haini" derken, müzeye dönüştürülen oğullarının idam edildiği Ulucanlar Cezaevi'ne gitmediklerini belirtti. Baba Fırtına, oğullarının kendilerine yazdığı mektubu, ayakkabılarını ve paltosunu Ulucanlar Müzesi'ne bağışladıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam