Engelliler gününde yürekleri ısıtan bir haber...

Öğretmenleri özel eğitim gören öğrencilerinin hayalini böyle gerçekleştirdi.

Engelliler gününde yürekleri ısıtan bir haber...
Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde bulunan İşmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin özel eğitim sınıfı öğretmenleri, 16 yaşındaki öğrenci Ömer Faruk Ulucan'ın sürekli kamyon resmi çizmesi üzerine hayalini gerçekleştirdi. Ömer Faruk okul bahçesine gelen kamyonu görünce büyük mutluluk yaşadı.

Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan Akyazı İsmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir süre önce özel eğitime gereksinime olan çocuklar için sınıf açıldı. Öğretmenler Hatice Ersoy, Ece Ömercikoğlu, Hatice Koç ve Esra Atalar, öğrencileri Ömer Faruk Ulucan'ın derste sürekli kamyon resmi yapması dikkatlerini çekti. Öğretmenler bunu okul müdür yardımcısı Mehmet Karacan ile paylaştı. Okul idaresi öğrencilerinin hayalini okul bahçesine Ömer Faruk'un resmettiği kamyonu getirtip kamyona bindirerek gerçekleştirdi.

Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Karacan okul önünden geçen bir kamyon şoförüne öğrencisinin hayalini anlatarak kendilerine yardımcı olmasını isteyince, kamyon şoförü de öğretmenlerin isteğini kırmadı. Ömer Faruk beraberinde okul müdür yardımcısı Mehmet Karacan ile birlikte okulun ana bina giriş kapısında beklerken kamyon okul bahçesine girdi ve doğruca Ömer Faruk'un yanına geldi. Kamyonu görünce sevinip öğretmenine sarılan Ömer Faruk daha sonra kamyona binerken, tüm bunları ise öğretmenleri telefonları ile kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Engelliler gününde paylaşılan bu görüntü büyük ilgi gördü. Öğrencilerinin hayallerini gerçekleştiren öğretmenlerden Mehmet Karacan, "Derste sürekli kamyon resmi çizdiğini görünce hayalini gerçekleştirmeye karar verdik. Yolda çevirdiğimiz kamyon şoförüne rica edip okul bahçesine getirip Ömer Faruk'u sevindirdik" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler