Engelli babanın azmi başarı getirdi

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü sporcusu 34 yaşındaki Naşit Kaleci, Yüzücülük Türkiye Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.Küçükken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu bedensel engeli oluşan 34 yaşındaki 3 çocuk babası Naşit Kaleci, yüzüc

Engelli babanın azmi başarı getirdi

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü sporcusu 34 yaşındaki Naşit Kaleci, Yüzücülük Türkiye Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

Küçükken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu bedensel engeli oluşan 34 yaşındaki 3 çocuk babası Naşit Kaleci, yüzücülükle ilgilenmeye başladı. Kaleci, televizyondan izlediği sporcuların hareketlerini taklit ederek imkansızlıklar içinde yüzmeyi öğrendi. İyi bir yüzücü olmayı hedefleyen Kaleci, Diyarbakır’da faaliyet gösteren Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü’ne kayıt yaptırdı. Spor kulübünün yardımıyla müsabakalara katılan Kaleci, Gaziantep’teki Yüzücülük Türkiye Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan evli ve 3 çocuk babası olduğunu söyledi. "Diyarbakır’da kapalı yüzme salonu olmadığı için antrenman yapamıyorum. Girdiğim yarışmalarda 3. bronz madalya kazandım. Diyarbakır’da olimpik havuz sezonluk olduğu için sadece yaz aylarında antrenman yapıyorum. İmkanların sunulmasını istiyorum. Eğer imkanlar sunulursa Diyarbakır’da bir çok engelli başarı elde edecektir. Spora ilgim çocukluktan vardı. Televizyonlarda sporcuları izledim. El ve ayak hareketlerini sürekli olarak takip ettim. Bedensel engelli olarak hayattan kopan birçok engelli olmakta. Hiçbir engelli için geç değildir. Engeller aşılarak başarı elde edilir" dedi.

"KÖY DERESİNDE YÜZME ÖĞRENDİM"

Bedensel engelli Naşit Kaleci, köy deresine arkadaşlarının yardımıyla girdiğini ve televizyonda izlediği sporcuların hareketlerini derede yaptığını dile getirdi. Kaleci, "El ve ayak stillerine bakarak derede uyguladım. Köyden şehre geldiğimde böyle bir derneğin faaliyet gösterdiğini öğrendim. Kayıt yaptırdım, hayatım değişti. Başarılı bir sporcu olduğuma inanıyorum. Tek bir dileğim var, Diyarbakır’da kapalı olimpik yüzme havuzu olmasını çok istiyorum. Spor alanında engellilere destek verilirse eğer Diyarbakır engellilerin başarılarıyla anılacaktır. İstekliyim bu azmi kaybetmedim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler