En uzun orucu tutan ilimiz

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Edirne'de, coğrafi konum itibariyle kuzeybatıda yer aldığı için 5 gün süreyle en uzun süreli oruç tutuluyor. İlk gün Edirne'de 17 saat 20 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 12 dakika ve Çanakkale'de 17 saat 4 d

En uzun orucu tutan ilimiz
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Edirne'de, coğrafi konum itibariyle kuzeybatıda yer aldığı için 5 gün süreyle en uzun süreli oruç tutuluyor.
 
İlk gün Edirne'de 17 saat 20 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 12 dakika ve Çanakkale'de 17 saat 4 dakika, ikinci gün Edirne'de 17 saat 18 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 10 dakika ve Çanakkale'de 17 saat 2 dakika oruç tutuldu. BugünseEdirne'de 17 saat 16 dakika, Tekirdağ'da 17 saat 8 dakika ve Çanakkale'de 17 saatin ardından oruç açılacak.
 
İlerleyen günlerde güneş hareketine göre enlem ve boylam farkı nedeniyle en uzun oruç tutan il değişecek.
 
Selimiye Camisi'ni ziyarete gelen Oğuz Kağan Özek, Türkiye'de iftar ve sahur arası saatin en uzun Edirne'de olmasına rağmen ramazanın huzurlu ve rahat geçtiğini söyledi.
 
Özek, Selimiye Camisi'nin gölgesinde oruç tutmanın ayrı bir hissiyat olduğunu belirterek, "Selimiye gibi bir mekanda bu kadar saat oruç tutabilmek, insanın sıhhatini artırır. Ayrıca ayrı bir maneviyat oluşturuyor. Ben çok rahatım. 1 ay değil, 11 ay da tutmaya razıyım" dedi.Ayten Güner, havaların sıcak olmasına rağmen oruç tutmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Oruçluyken bir zorlanma yaşamadığını ifade eden Güner, "Hipertansiyonum var. Anjiyo oldum. Doktorum izin vermiyor ama zorlanmıyorum. Orucuma devam edeceğim" diye konuştu.
 
"ZORLANMIYORUZ, RAMAZANIMIZ GAYET GÜZEL GEÇIYOR"
 
Mehmet Özdemir, "En uzun oruç 24 saat olabilir. 24 saat de olsa hiç önemli değil. Ben üç aylarda da oruç tutuyorum. Ne susuyorum ne acıkıyorum.Çok rahat ve mutluyum" ifadelerini kullandı.
 
Selimiye Camisi'nin peyzaj çalışması için Şanlıurfa'dan çalışmaya gelen Mehmet Kan, oruç tutarken büyükzorluk yaşamadığını ifade etti. Şanlıurfa'daki ailesiyle telefonda konuştuğunu ve Edirne'de oruç tutmanın hava şartları dolayısıyla daha rahat olduğunu belirten Kan, "Havaların serin olması olumlu. 05.00-12.00 arası çalışıyorum, sonra da iftara kadar yatıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam