En geç emeklilik yaşı 55

Hükümet 48 yaşında emekliliği bitirecek yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyorBütçe açıklarını kapatmak vergileri atıran bazı ürünlere zam yapan devlet sosyal güvenlik açıklarını kapatmak için emeklilik yaşını yükseltmeye hazırlanıyor.Son yapılan düzenleme

En geç emeklilik yaşı 55

Hükümet 48 yaşında emekliliği bitirecek yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor

Bütçe açıklarını kapatmak vergileri atıran bazı ürünlere zam yapan devlet sosyal güvenlik açıklarını kapatmak için emeklilik yaşını yükseltmeye hazırlanıyor.

Son yapılan düzenlemelerle yeni işe başlayan kişiler için emeklilik yaşı 65'e yükseltilmiş, ancak mevcut sigortalılar için de için devam eden kademeli emeklilik düzenlemesine dokunulmamıştı. Bu uygulamaya göre ise kadınlarda en erken emeklilik 48 erkeklerde 49. Geçmişte 38-40 yaşında emeklilik hakkı kazanıldığı dikkate alındığında oldukça yüksek bir yaş. Gelen bilgilere göre Çalışma Bakanlığı ve Maliye ortak bir düzenleme üzerinde çalışıyorlarmış. En genç emeklilik yaşının da 55 olması öngörülüyormuş.

 Yakında detayları ortaya çıkması beklenen düzenleme ne zaman hayata geçirilir bilinmez ama şimdiden işçi ve memur sendikaları bu düzenlemeyle ilgili tepkilerini sesli olarak dile getirmeye başladı. Sendikalar kazanılmış hakların korunmasını isterken, hükümet temsilcileri ise bütçede giderek artan açıkları kapatmak istiyor.

ERDOĞAN'IN KARARI ÖNEMLİ

Seçim öncesi Başbakan Erdoğan'ın bu düzenlemeyle igili nasıl bir tutum sergileyeceği ise bilinmiyor. Bilindiği gibi Başbakan, kıdem tazminatının kaldırılması yönündeki çalışmaya "Kapatın bu konuyu" diyerek son noktayı koymuştu. Bakalım bu konuda Başbakan nasıl bir tutum sergileyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam