Emniyet önünde çatışma: 2 ölü

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında gerçekleşen olayda 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden şahıslardan birinin sokakta mısır sattığı ve olayla ilgisinin olmadığı iddia ediliyor.Olay, saat 01.00 sıralarında Beyoğlu İlçe Emniyet Mü

Emniyet önünde çatışma: 2 ölü

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında gerçekleşen olayda 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden şahıslardan birinin sokakta mısır sattığı ve olayla ilgisinin olmadığı iddia ediliyor.

Olay, saat 01.00 sıralarında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşında bulunan Balo Sokak ile Ekrem Tur Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Balo Sokak'ta bir eğlence mekanının iki ortağından birinin hisselerini başkasına devretmesi, yeni ortak ile eski ortak arasında anlaşmazlığa sebep oldu.

Eğlence mekanında şahıslar arasında birkaç gün boyunca sözlü tartışmalar yaşandı. İki ortak arasında devam eden sözlü kavgalar, gece saatlerinde ortaklardan biri Abdülbaki Karakuş'un adamlarıyla Balo Sokak' taki barı basmasıyla silahlı çatışmaya döndü. Çatışma sırasında barda bulunan ve saldırıya uğrayan taraflardan Ali Ozman (20), Mehmet Salih Oruç (29) ve Fatih Hocaoğlu vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Yaralılar olay yerindeki vatandaşlar tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Ali Ozman, kalbine ve karın boşluğuna aldığı iki mermi nedeniyle hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Barda yaşanan kavganın hemen ardından kaçmak isteyen Abdülbaki Karakuş ve 10 kişi oldukları öne sürülen adamlarından Ferhat Ayvaz, Barış Sani, Fuat Kaya ve Adnan Keten güven timleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖLEN ŞAHISLARDAN BİRİSİNİN OLAYLA İLGİSİNİN OLMADIĞI İDDİASI

Balo Sokak'ta yaşanan çatışma sırasında ilginç bir de olay yaşandı. Polislerin kendisini fark ettiğini gören bir zanlı, silahını kendisine yönelen polislere doğrultarak etrafa rastgele ateş açmaya başladı.

Ekrem Tur Sokak'a doğru yönelen saldırganın silahından çıkan kurşun, o sırada sokakta mısır sattığı iddia edilen Aziz Şener (54) isimli vatandaşın başına isabet etti. Şener, kafasına isabet eden tek kurşunla kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan şahıs ise kargaşadan faydalanıp kaçmak isterken önünü kesen bir polis ekibi tarafından yakalandı. Kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Şener, olay yerinde bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Şener, ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şener hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Kanlı çatışmanın ardından gözaltına alınan şahıslar suç aletleri olan 1 adet silah ve 1 adet bıçakla Taksim Polis Merkezi'ne getirildi. Gözaltına alınan zanlıların burada yapılacak sorgularının ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi. Detaylı inceleme yapan polisler çevredeki güvenlik kameralarına el koydu. Görgü tanıklarının da ifadelerine başvuran polis, olayla ilgisi olduğu öne sürülen diğer şahısları takibe aldı. Geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler