Emlakçı dolandırdı kaçtı!

Esenyurt’ta bir grup vatandaş ev alma bahanesiyle dolandırıldıklarını iddia etti. Paralarını emlakçıya kaptırdıklarını söyleyen vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ev satma bahanesiyle vatandaşlardan para toplayarak ortadan kaybolan emlakçıyı p

Emlakçı dolandırdı kaçtı!
Esenyurt’ta bir grup vatandaş ev alma bahanesiyle dolandırıldıklarını iddia etti. Paralarını emlakçıya kaptırdıklarını söyleyen vatandaşlar savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ev satma bahanesiyle vatandaşlardan para toplayarak ortadan kaybolan emlakçıyı polisin de aradığı belirtildi 
 
Esenyurt Örnek Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir emlak şirketinin, vatandaşları dolandırdığı ileri sürüldü. Müşterilerine ev alma bahanesiyle topladıkları paralarla ortadan kayboldukları belirtilen emlakçıları polisin de aradığı kaydedildi. Hasan Erol, dairesini satıp dubleks ev almak istediğini ve söz konusu emlakçıya geldiğini anlattı. Anlaştıklarını belirten Erol, “Benim dairemi satacaktı. Ben de üzerine bir miktar para verip dubleks ev alacaktım. 11 bin lira para verdim. En son emlakçıyla birlikte Salı günü tapu müdürlüğü önünde toplandık. 10-15 kişi vardı. Bize ‘işlemleriniz oldu olacak’ tarzı şeyler söyledi. Bazılarından orada da işlemler için gerekli olduğu gerekçesiyle bir miktar para aldı. Saat 16.00 gibi kayboldu. Bir daha da ne iş yerinde ne evinde ulaşamıyoruz. Telefonları da kapalı.” dedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Erol, polisin de emlakçıyı aradığını söyledi. 
 
Kız kardeşinin ev almak için 30 bin lira peşinat verdiğini belirten A.K. “Bize bir daire gösterdi. Sonradan öğrendik ki onlarla hiçbir alakası yokmuş.” diye konuştu. Bin lira kapora verdiğini aktaran Özmen Özkoç ise işi uzatmaları ve çeşitli bahaneler ileri sürmeleri üzerine şüphelendiğini ve ev almaktan vazgeçtiğini belirtti. 500 lirasını geri aldığını söyleyen Özkoç, “Bugün de kalan 500 lirayı alacaktım. Onun için geldim.” dedi. Özkoç’un bu ifadeleri üzerine diğer mağdurlar, emlakçı tarafından dolandırıldıklarını, 5-6 gündür de ulaşamadıkları bilgisini verdi. 
 
Mağdurların verdiği bilgiye göre, 150 kişiye yakın vatandaş çeşitli miktarlarda para verdi. 100 bin lira verenin de olduğu kredi çekenin de bulunduğu kaydedildi. Ev sahibi olmak umuduyla emlakçıya kaptırılan paranın mikratının 2-3 milyon lirayı bulduğu ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler