Emeklilikle ilgili şok eden gerçek

 Türkiye'de çalışanların yüzde 52'sinin yasal zorunluluk olmadıkça emeklilik için tasarruf yapmayı planlamadığı ortaya çıktı. Buna mukabil aynı oranda insan emekli olduğunda yeterli hayat standardını koruyamayacağından endişe ediyor. 12 ülkede gerçekleşti

Emeklilikle ilgili şok eden gerçek

 

Türkiye'de çalışanların yüzde 52'sinin yasal zorunluluk olmadıkça emeklilik için tasarruf yapmayı planlamadığı ortaya çıktı. Buna mukabil aynı oranda insan emekli olduğunda yeterli hayat standardını koruyamayacağından endişe ediyor.

 12 ülkede gerçekleştirilen araştırmada tüketicilerin finansal yatırım planlarını bankacılık ve sigorta hizmetlerinden çok altın, gayrimenkul ve döviz gibi enstrümanlar üzerine yaptığı belirlendi. Türkiye'de herhangi bir finansal hizmet ürününe sahip olmayanların oranı yüzde 49 iken bu oran diğer katılımcı ülke ortalamalarında yüzde 22.

Amerika Birleşik Devletleri, İrlanda, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya, Singapur, Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye'de yürütülen araştırma kapsamında toplam 13 bin kişi ile görüşüldü. Türkiye'de de farklı gelir gruplarından on sekiz yaş üzeri bin kişi araştırmaya katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam