Elektrikten sonra doğalgaz da mı kesilecek?

TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerine söz alanEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin dört bir yanında hava sıcaklığının, geçen yılın aynı günlerine göre ortalama 6 derece daha soğuk olduğunu belirtti.Bu nedenle yaklaşık 183

Elektrikten sonra doğalgaz da mı kesilecek?

TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerine söz alanEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin dört bir yanında hava sıcaklığının, geçen yılın aynı günlerine göre ortalama 6 derece daha soğuk olduğunu belirtti.

Bu nedenle yaklaşık 183 milyon metreküp olan günlük doğalgaz tüketiminin şu anda 200 milyon metreküpe yaklaştığını belirten Yıldız, "Hamdolsun, gaz arzıyla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok ve bununla alakalı da bütün meskenlerimizin, önemli ölçüde sanayimizin ihtiyaçları karşılanmaya devam ediyor" dedi. Atmosfere açık işletmelerde, özellikle bir milyon 100 bin kilometre iletim ve dağıtım hattı olan işletmelerde bir kısım aksaklıkların yaşanmasının muhtemel olacağını daha önce de söylediğini anımsatan Yıldız, "Herhangi bir arızanın, herhangi bir işletme hatası...

Bunların her birisinin muhtemel olabileceğini açıklıkla söylüyorum. Çünkü 83 bin kilometre civarında doğalgaz dağıtım ve iletim hattı var. Dünyanın etrafını 25 kez dolaşacak olan iletim ve dağıtım hattımız var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam