Ekonomist koca: Karım taciz ediyor..

İstanbul’da ekonomist M.T.S., “5 yıllık karım son 4 aydır bana taciz ve hakaretlerde bulunuyor, tehditler savurup üzerime yürüyor. Kendimi odaya kilitliyorum” diyerek koruma istedi. Mahkeme, P.S.’nin kocasına 6 ay yaklaşmamasına karar verdiİstanbul’da otu

Ekonomist koca: Karım taciz ediyor..

İstanbul’da ekonomist M.T.S., “5 yıllık karım son 4 aydır bana taciz ve hakaretlerde bulunuyor, tehditler savurup üzerime yürüyor. Kendimi odaya kilitliyorum” diyerek koruma istedi. Mahkeme, P.S.’nin kocasına 6 ay yaklaşmamasına karar verdi

İstanbul’da oturan ve ekonomist olan M.T.S., 5 yıllık karısı P.S.’nin kendisini taciz ve hakaret ederek evden kovduğunu öne sürüp eşine dava açtı. Karısı tarafından tehdit edildiğini ve eve yaklaşamadığını iddia eden M.T.S., İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak koruma talebinde bulundu.
 
M.T.S., mahkemeye sunduğu dilekçesinde “Aramızda şiddetli geçimsizlik var. Kendisinden boşanmak istediğimi söyledim. 4 ay ‘Adi şerefsiz’ diye hakaretlerde bulundu. Üzerime yürüdü. ‘Seni rezil edeceğim’ diyerek tehdit etti” iddialarında bulundu. 
 
‘ANNEME SIĞINDIM’ 
 
Dilekçesinde eşinin kendisini evden kovduğunu anlatan M.T.S., “Ben de annemin evine gitmek zorunda kaldım. Eşimin bu hareketi yüzünden evime girip özel eşyalarımı dahi alamıyorum. Evime tekrar dönmek istiyorum. Eşimin bana olan saldırıları engellensin” dedi. M.T.S.’nin koruma talebini değerlendiren mahkeme, P.S.’nin kocasının oturduğu ikametgâha yaklaşmamasına karar verdi.
 
Karar uyarınca, P.S., kocasına yönelik şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmayacak. Kocasının şahsi eşyalarına zarar vermeyecek. Telefon gibi iletişim araçlarıyla da zarar veremeyecek. Eğer silahı varsa polise teslim edecek. Tüm bu yasaklar 6 ay geçerli olacak. Davalı kadın eğer yasaklara aykırı davranırsa 10 gün zorlama hapsine mahkûm edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam