Ekmek israfında korkunç bilanço!

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye'de her gün 1 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi.Çevre Derneği Şubesi'nde düzenlendiği basın toplantısında konuşan Sümer, en büyük ekmek israfının İstanbul’da olduğunu söyledi. Doç. Dr. Güner Sümer, Es

Ekmek israfında korkunç bilanço!

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye'de her gün 1 milyon ekmeğin çöpe gittiğini söyledi.

Çevre Derneği Şubesi'nde düzenlendiği basın toplantısında konuşan Sümer, en büyük ekmek israfının İstanbul’da olduğunu söyledi. Doç. Dr. Güner Sümer, Eskişehir’de her gün 30 bin ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekerek, “Bu oran üretilen ekmeğin yüzde 6’sına denk geliyor. Türkiye’de hızlı bir tüketim toplumu oluşmuştur. Savurganlık her alanda almış yürümüştür. Gıda sektöründe, giyim ve oto sektöründe savurganlık almış başını gitmiştir. Ekmeğin israfını önlemek için tedbirler alınmalıdır. Ekmek fırında yavaş pişirilmelidir. Bu durumda bayatlama da geç olmaktadır. Ekmeğin küflenmesini önlemek için buzdolabına konulmalıdır. Halkımız da günlük yiyeceği kadar ekmek almalıdır. Bayat ekmekler tatlı ve diğer yiyeceklerde de kullanılabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler