Ekmeğini çöpten çıkarıyor!

 Taşköprü ilçesine bağlı Celep Köyü'nde geçim sıkıntısı çeken ailesinden 5 yıl önce ayrılarak Kastamonu’ya gelen 22 yaşındaki Dündar Kendirci adlı genç, karnını çöplükten topladığı ekmekle doyurduğunu, topladıklarını da satıp hayatını idame ettirmeye çalı

Ekmeğini çöpten çıkarıyor!

 

Taşköprü ilçesine bağlı Celep Köyü'nde geçim sıkıntısı çeken ailesinden 5 yıl önce ayrılarak Kastamonu’ya gelen 22 yaşındaki Dündar Kendirci adlı genç, karnını çöplükten topladığı ekmekle doyurduğunu, topladıklarını da satıp hayatını idame ettirmeye çalıştığını söyledi. 
 
Ekonomik sıkıntı çeken ailesiyle birlikte yaşayamadığını belirten Dündar Kendirci, sağlık güvencesi ve yeşil kartı olmaması nedeniyle arayış içinde Kastamonu’ya geldiğini söyledi. Bekar olan Kendirci, "Burada aileden ayrı olduğumdan yeşil kart aldım. Biri bana yardımcı oldu, sayesinde sakat raporu aldım. Sakat aylığını almama bir ay kala askerliğim geldi. Askerlik Şubesi'nden beni Beytepe Askeri Hastanesi'ne sevk ettiler. Oradan beni 'askersin' diyerek, İzmir’e gönderdiler. 66 gün sonra da Muğla Marmaris’e Topçu er olarak gittim. Tezkereme bir ay kala beni sakat olarak gönderdiler. Önceden yevmiyelik işlerde çalışıyordum. Sakat raporu verdikleri için ona da gidemedim. Kastamonu’da amcamın desteğiyle yanında yaşamaya başladım. Ama amcamın da bana destek verecek durumu yok. Bana yardım yapabilecek kimse kalmadı. Mecbur kaldım, çöplerden hurda toplamaya başladım. Yeri geldi çöpten ekmek dahi topladığım oldu. Benim tek gayem, kendi emeğimle çalışıp, kazanacağım bir iş istiyorum" dedi.
 
Sakat raporu olduğu için hiçbir yerde iş imkanı bulamadığını belirten Dündar Kendirci, hayatını idame ettirebileceği bir iş istediğini de belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam