Eğitim alanında şehit oldu !

Eğitim gördüğü pentatlon engelli koşu sahasında düşme sonucu hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Aslan için memleketi Yalvaç ilçesi Ayvalı köyünde cenaze töreni düzenlendi.Şehidin cenaze törenine, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Dağ Koman

Eğitim alanında şehit oldu !

Eğitim gördüğü pentatlon engelli koşu sahasında düşme sonucu hayatını kaybeden Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Aslan için memleketi Yalvaç ilçesi Ayvalı köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin cenaze törenine, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, askeri erkan ve halk katıldı.

AH BENİM KARA GÖZLÜ KARDEŞİM

Şehidin baba evinin önünde cenaze gelmeden önce mevlit okundu. Baba Eflatun Aslan, burada taziyeleri kabul etti. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu geldiğinde aile yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin erkek kardeşi Musa Aslan, “Düğünümüze gelecektin. Ah benim güzel, kara gözlü kardeşim, yaktın bizi kardeşim benim” diyerek kardeşinin fotoğrafını öptü. Baba Eflatun Aslan ise, “Neden gittin oğlum, bir şeyler yapamadım nereye gittin ay Gökhan’’ diyerek ağlarken, küçük kız kardeşi Songül Aslan ise tabutun başında sinir krizleri geçirdi. Acılı kardeşi teselli etmek bayan subaylara düştü. Songül Arslan ’ben ağabeyimi özledim’ diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tekbirler eşliğinde cenaze namazının kılınacağı köy camisine getirildi. Burada baba Eflatun Aslan, kısa süren bir rahatsızlık geçirdi. Cami avlusunun dışında da anne Faden Aslan baygınlık geçirdi. Anne ve babaya sağlık görevlileri anında müdahale etti. Kız kardeş Songül, kadın subayın kolları arasında cenaze törenini izledi.

Cuma namazının kılınmasının ardından şehit Gökhan Aslan için dua edildi. Saygı duruşundan sonra cenaze namazını Isparta İl Müftüsü Emin Avcı kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu top arabasına konuldu. Bir süre sonra omuzlara alınan şehit köy mezarlığına defnedildi.

İHMAL İDDİASI

Emekli Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Esef Mertoğlu, ihmal iddiasını gündeme getirdi. Gazetecilere açıklama yapan Mertoğlu, şöyle konuştu:

“Bir kaza ihmali varsa ki, ilk aldığımız duyumlar ihmal olduğu yönünde, fakat biz bunu gözümüzle görmedik. Türk yargısı karar verecek ama sonuna kadar bu olayın her aşamasında ihmal var mı diye hesabını soracağız. Ambulans olmadı iddiası var. Düştükten sonra müdahalenin geç yapıldığı iddiası var. Soruşturmanın sonucu ne çıkar bilmiyoruz ama soruşturma sonucunu beklemek en doğrusu. Biz bu konuya müdahil olacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler