Ege Üniversitesi'nde gerginlik

 İzmir’deki Ege Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen panele girip protestoda bulunmak istedi. Çevik Kuvvet polisinin izin vermemesi üzerine öğrencilerle kampüs içerisinde kovalamaca

Ege Üniversitesi'nde gerginlik

 

İzmir’deki Ege Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen panele girip protestoda bulunmak istedi. Çevik Kuvvet polisinin izin vermemesi üzerine öğrencilerle kampüs içerisinde kovalamaca yaşandı. Öğrenciler, eylemlerini gerçekleştiremeyince açıklama yaparak dağıldı.

Bugün, saat 17.00 sıralarında, Bornova İlçesi’ndeki kampüste bulunan kafeteryalar bölümünde toplanan yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen panele girmek istedi. Katılımcıları da protesto etmek isteyen gruba, Çevik Kuvvet polisleri barikat kurarak izin vermedi.

 Bu sırada gruba laf atan karşıt görüşlü öğrencilerle kısa süreli arbede yaşandı. Kavga büyümeden önlenirken, protestocu öğrenciler, polis barikatı önünde Kürtçe ve Türkçe slogan atıp halay çekti. Polisin panelin yapıldığı yere yaklaştırmadığı öğrenciler, binadan ayrılan katılımcıların önünü kesmek için koşturdu.

 Bir süre öğrencilerle Çevik Kuvvet polisleri arasında koşturma yaşandı. Katılımcılara ulaşamayan öğrenciler, açıklama yapın tepkilerini dile getirerek dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler