Ecevit'in makam aracı Trabzon'da

Trabzonlu emekli Bülent Eyüpoğlu, dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in Trabzon gezisi sırasında makam otomobili olarak kullandığı 1964 model 'Chevrolet' marka otomobilini, anıları yüzünden satmaya kıyamıyor. Kent merkezindeki Beşirli Mahallesi'nde yaşayan e

Ecevit'in makam aracı Trabzon'da

Trabzonlu emekli Bülent Eyüpoğlu, dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in Trabzon gezisi sırasında makam otomobili olarak kullandığı 1964 model 'Chevrolet' marka otomobilini, anıları yüzünden satmaya kıyamıyor.

Kent merkezindeki Beşirli Mahallesi'nde yaşayan emekli Mehmet Eyüboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile olarak 'Chevrolet' marka otomobillere karşı geçmişten gelen bir ilgilerinin bulunduğunu söyledi.

1964 model otomobilini 1976'da ilk sahibinden satın aldığını belirten Eyüboğlu, şöyle devam etti:

'Geçmişte bu otomobiller adeta parmakla gösteriliyordu. O dönemlerin en gözde otomobili bu araçlardı, ancak aradan geçen sürede arıza vermeye, ekonomik açıdan sorun oluşturmaya başladı. Ben de otomobilimi evimin bahçesine çekerek adeta dinlenmesini istedim. Bize büyük hizmeti olan otomobilim 6 yıldır bahçede öylece duruyor. Zaman zaman kendi imkanlarımızla bakımını yapıyoruz. Bu sayede uzun süre kullanılmamasına rağmen araçta pek çürüme olmadı. Ruhsat ve trafik işlemlerinin yenilenmesi halinde trafiğe çıkabilir.'

Aracın çok sayıda kişinin ilgisini çektiğini belirten Eyüpoğlu, 'Pek çok kişi araca bakmak, hatta onu satın almak istiyor. Bazıları bu haliyle aracı cezalandırdığımı bile düşünüyor' dedi.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in 1977 yılında Trabzon'a yaptığı ziyarette otomobilini makam aracı olarak kullandığını ifade eden Eyüboğlu, 'O yıllarda Trabzon'da makam otomobili olabilecek bu konforda çok fazla araç yoktu. Sayın Bülent Ecevit ve bazı siyasetçiler Trabzon ziyaretinde makam aracı olarak otomobilimi kullandılar. Bunun bana verdiği gurur ise çok ayrı bir duygu' diye konuştu.

Otomobiline bugüne kadar Ankara ve İstanbul'dan da çok sayıda kişinin talip olduğunu söyleyen Eyüboğlu, 'Bu otomobillerin Türkiye genelinde adeta hastası olan kişiler var. Otomobilimden bir şekilde haberdar olan bazı meraklılar evime kadar gelip araca talip oluyor. Ancak bu istekleri otomobilimle yaşadığım anılar nedeniyle maalesef sürekli reddettim. Onu satmayı aklıma bile getirmedim' dedi.

Antika otomobillere sahip çıkılması gerektiğini savunan Eyüboğlu, ölene dek otomobilini gözünün önünden ayırmayacağını sözlerine ekledi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam