'Ecevit'i Ayağa Kaldıran Doktor'

 Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen dönemin koruma amiri Recai Birgün'ün anlattıkları, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.Birgün'ün "Seyyar röntgen cihazlarını gece vakti eve soktuk." sözlerini

'Ecevit'i Ayağa Kaldıran Doktor'

 

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen dönemin koruma amiri Recai Birgün'ün anlattıkları, merhum Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Birgün'ün "Seyyar röntgen cihazlarını gece vakti eve soktuk." sözlerinin ardından gözler, Ecevit'in sağlığına kavuşmasında önemli rol oynayan Doktor Mücahit Pehlivan'a çevrildi.

O dönem bir üniversite hastanenisin Bülent Ecevit'e uyguladığı tedaviyi kesen Pehlivan, çarpıcı açıklamalar yaptı:

"Mahkeme isterse her şeyi anlatırım. Konuşamadığımız ve sadece mahkemede anlatacağım şeyler var. İşin gizli olmasını istediler. Muayenede omurgasında kırık buldum. Bu tip kırıklarda hastayı yatırmaya bile gerek görmüyoruz. Çelik korsesi varmış, attık. Evden çıkmaması söylenmiş. 'Acilen dışarı çıkmalısınız.' dedik. Yüksek dozda kortizon almıştı. En ufak sendelemede kırılmalar oluyordu. Eski tedaviyi kesince Ecevit düzeldi."

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün, hastanenin Ecevit'e yanlış tedavi uygulandığını, bu tedavinin kesilmesiyle Ecevit'in düzeldiğini belirterek, "Ecevit'e yapılan, tam bir operasyondu." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler