Durak yarın hakim karşısında

  Aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın da bulunduğu, 21'i tutuklu 73 kişinin, çıkar amaçlı örgüt yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılandığı dava yarına ertelendi. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'

Durak yarın hakim karşısında

 

Aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın da bulunduğu, 21'i tutuklu 73 kişinin, çıkar amaçlı örgüt yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla yargılandığı dava yarına ertelendi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar, suç tarihinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili olan Mustafa Tuncel ile Ahmet Atma, Hacı Tepe, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Mehmet Salih Tulpar, Süleyman Tulpar, Kenan Gündoğdu, Tamer Barış Terkeşli, Muhammed Yalçın, Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmen, Ayhan Uykulu, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor katıldı.

Duruşmada tutuklu sanıklardan Muhammed Yalçın, Emin Ekmekçi, Salih Zor, İbrahim Aksoy, Hamdi Soydan, Kenan Gündoğdu, Taner Özcandan ve Hakan Bilmen savunmalarını yaptı.

Tutuklu sanıkların fazlalığı ve sanık avukatlarının savunmasını gözeten mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

SUÇLAMALAR

Davayla ilgili iddianamede Durak hakkında, ''cebir ve şiddet kullanarak suç işlemek amacıyla kurulan örgütün yöneticisi olmak, meclis toplantısında 260 bin dolarlık rüşvetle ilgili ses kaydını dinletip, meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer'in bir otelden çıkarken fotoğrafını bir gazeteciye çektirip yerel bir gazetede yayınlatarak özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu kurum ve kurumunu zarara sokmak için dolandırıcılık yapmak, ayrıca az sayıda mermi bulundurmak'' suçlamalarıyla 19 yıl 6 ay hapis cezası isteniyor.

Ayrıca, iddianamede Tuncel'in, ''Durak ile araları bozulduktan sonra belediyede ayrı bir suç örgütü oluşturduğu ve örgütün yöneticisi olduğu'' gerekçesiyle ''örgüt kurmak, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, basit yaralama, rüşvet almak ve vermek, kamu malına zarar vermek'' suçlamalarıyla toplam 71 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

Aralarında iki gazetecinin de bulunduğu diğer sanıklar hakkında ise ''ihalelere fesat karıştırmak, yağma, dolandırıcılık, şantaj ve rüşvet'' gibi çeşitli suçlamalarla, 3 yıldan başlayan hapis cezaları talep ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam